Поділитись:

Коронавірус: 41 день знадобився Україні для того, щоб почати захищати країну

П'ятниця, 13 березня 2020, 03:31
Коронавірус: 41 день знадобився Україні для того, щоб почати захищати країну

Сьогодні була нарада у спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова щодо ситуації з коронавірусом. Ситуацію доповідав секретар РНБО Олексій Данілов.

Від учасників наради ZN.UA отримав копію листа, відправленого секретарем РНБО на адресу Кабміну ще 31 січня. Навколо цього листа відбулася жорстка дискусія.

41 день знадобився українській виконавчій владі для того, щоб виконати рекомендації, які повинні були бути взяті миттєво на озброєння при її професійній і системній роботі.

Коронавірус: 41 день знадобився Україні для того, щоб почати захищати країну

На нараді обговорювалася також можливість проведення наступного тижня позачергового засідання Ради з питань коронавірусу,зокрема прийняття окремого закону та внесення відповідних змін до низки законів. Однак не виключено, що Рада піде на карантин. Тому можуть сприяти об'єктивні обставини, а також суб'єктивні. Активними прихильниками карантинами є противники прийняття закону "Про ринок землі".

11 березня на засіданні Кабінету міністрів ухвалили рішення запровадити в Україні тритижневий карантин з 12 березня. У період дії карантину тимчасово призупиняється навчання у дошкільних закладах, школах та вишах, закриваються місця скупчення людей (торгові центри, кінотеатри тощо), забороняються масові заходи чисельністю понад 200 осіб. 

До слова, Міністерство охорони здоров'я заявило про підтвердження двох нових випадків коронавірусу в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів