Поділитись:

Фірма-конкурент допомогла виграти більше 2 мільйонів у "Волиньобленерго"

Вівторок, 05 липня 2016, 11:52

Тендер на охорону обленерго виграла "знайома" фірма "Кобра-Луцьк", яка часто стає переможцем тендерів на охорону пунктів обленерго. Цього разу їй допоміг підприємець-конкурент.

Номер бюлетеня № 60 (29.03.2016) від 29.03.2016, номер оголошення – 088980. Очікувана вартість закупівлі становила 2 800 000 (два мільйони вісімсот тисяч) гривень, – інформує Четверта влада.

Предметом закупівлі були послуги із охорони об'єктів на 9 постах на території Луцька та районів області.

На конкурс надійшло дві пропозиції:

1) ФОП Фрасоля запропонував надати ці послуги за 2 801 736 гривень
2) ПП "Кобра Луцьк"
оцінило ці послуги у 2 750 300 гривень.

Пан Фрасоля подає ціну, вищу за вартість очікуваної закупівлі – а це дає підстави відхилити пропозицію. Відтак переможцем стало ПП Кобра.

Це підприємство вже не вперше виграє такі тендери у Волиньобленерго. Нещодавно ПП "Кобра" постачало електричну продукцію для обленерго, не маючи своїх виробничих потужностей, та водночас охороняло об'єкти обленерго.

Нещодавно у "Кобрі" змінився керівник. До травня 2016 року керівником був колишній міліціонер Петро Наумчук. А з травня 2016 року керує Лехкун Сергій Мстиславович. За інформацією сайту youcontrol.com.ua Сергій Лехкун також є засновником фірми "Ніка-2007" із Тернополя.

Підприємець Сергій Фрасоля не зміг пояснити завищену ціну, яку запропонував у конкурсі, посилаючись на те, що має багато іншої роботи. Про свого конкурента в конкурсі, мовляв, теж не знає, бо тендером займався фахівець з охорони. Про матеріальну базу та працівників теж не хоче говорити, щоб не розголошувати інформацію.

Фрасоля Сергій Валерійович як підприємець зареєстрований у селі Лище Луцького району. Неподалік села Лище, у селі Липини, раніше працювало громадське формування "Варта порядку", керівником якого є Фрасоля Валерій Іванович, колишній міліціонер. Громадське формування займалось охороною села та комерційних об`єктів.

У сільській раді Лище повідомили, що нині це громадське об'єднання не діє, а діє приватна охоронна фірма, яку очолює Фрасоля Валерій. Ця фірма знаходиться у селі Липини.

Надрукувати
мітки:
коментарів