Поділитись:

В Україні ліквідують Державну архбудінспекцію

П'ятниця, 13 березня 2020, 14:10
В Україні ліквідують Державну архбудінспекцію

Кабінет міністрів України ліквідує Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) через корупцію у сфері будівництва.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час відкритого виїзного засідання уряду 13 березня, пише "Громадське".

«Найбільше зауважень залишається при будівництві великих об'єктів. Тому ми ліквідуємо монополію у сфері містобудування. Скажу 3 слова, на які чекав весь чесний будівельний бізнес України: ми ліквідуємо ДАБІ», — заявив Зеленський.

За його словами, надалі процес отримання дозволів на будівництво має стати прозорим, а втручання чиновників в ухвалення таких рішень та надання дозволів має стати мінімальним.

Державна архітекторно-будівельна інспекція — це орган, який реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, зокрема видає дозволи на будівництво, затверджує супровідні документи тощо.

Зазначимо, що про ліквідацію ДАБІ повідомляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль після свого призначення. Тоді він говорив, що ДАБІ вже не буде існувати у тому вигляді, у якому існувала раніше.

«Зараз Державна архітектурно-будівельна інспекція — це кліщ на здоровому тілі будівельного ринку, який заражає його корупцією та є основним генератором корупції. Тому, звісно, ДАБІ має бути ліквідованою у її нинішньому вигляді, ми готуємо реформу», — заявив Шмигаль.

Також Кабінет Міністрів України розпорядженням від 11 березня 2020 року № 279-р призначив Головою Державної архітектурно-будівельної інспекції України Юрія Васильченка.

Водночас, як пише ZIK замість ДАБІ буде створена Державна сервісна служба містобудування, Державне агентство техрегулювання та Державна інспекція містобудування.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів