Поділитись:

Німеччина надасть Україні 300 млн євро

Вівторок, 05 липня 2016, 19:37

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про намір Німеччини виділити Україні кредит на суму 300 млн євро на енергетику, інфраструктуру і залізничне господарство.

"Ухвалено рішення про те, що ми зможемо реалізувати незв'язаний кредит 300 млн євро, які буде спрямовано на енергетику, на інфраструктуру, на залізничне господарство", – повідомляє Forbes із посиланням на цитату Гройсмана в ефірі ICTV.

Як відомо, 29 червня 2016 року віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомив, що до України 4 липня прибуде місія німецького KfW для затвердження німецькою стороною проектів з реалізації другої частини незв'язаного фінансового кредиту в обсязі 300 млн євро, кошти якого може бути спрямовано за цільовим призначенням уже до кінця 2016 року.

2015 року під час VIII засідання українсько-німецької групи високого рівня з питань економічної співпраці в Берліні було підписано меморандум про спільні наміри уряду України та уряду ФРН щодо незв'язаного фінансового кредиту в 500 млн євро і рамкової угоди між Кабміном України та кредитною установою з відновлення ( KfW) про надання індивідуальних кредитів у рамках німецької Схеми державних гарантій незв'язаного фінансового кредиту (UFK) для України.

У липні 2015 року Верховна рада ратифікувала меморандум із Німеччиною про виділення кредиту на 500 млн євро на відновлення Донбасу. Згідно з документом, із цієї суми 300 млн євро буде виділено на енергетику, інфраструктуру і комунальні підприємства і 200 млн євро – як макрофінансову допомогу.

Надрукувати
мітки:
коментарів