Поділитись:

Волиняни возили контрабанду за сприяння львівського митника (фото, відео)

Вівторок, 05 липня 2016, 12:45

Дмитро Чепіжак><span class=Дмитро Чепіжак

Організатором схеми є 47-річний мешканець Ковельщини, який залучив до незаконного переміщення товарно–матеріальних цінностей 32-річного односельчанина.

Про це стало відомо у вівторок, 5 липня, під час прес-брифінгу прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака.

Як розповів посадовець, схема ухилення від сплати митних платежів полягала в тому, що після фактичного придбання товарів в країнах ЄС у офіційних продавців ці громадяни доставляли великі партії вантажів до місць їх перевантаження в Польщі для подрібнення партій. Через кордон товари перевозилися вантажними бусами.Транспортні засоби, завантажені товаром, заїжджали на митну територію України, а потім, за сприяння посадовців Львівської митниці, проїжджали безперешкодно кордон та їхали розвантажувалися на склад у Львівській області й поверталися на митницю – аби митники їх сфотографували як такі, що в'їхали порожні.

22 червня 2016 року на підставі ухвал Луцького міськрайонного суду проведено обшуки місць проживання та складських приміщень, що на праві власності належать організаторам незаконної діяльності, де накопичувались товари, ввезенні на територію України через державний кордон з країн Євросоюзу поза митним контролем або з приховуванням від нього, з метою уникнення сплати митних платежів та зборів. Крім того, проведено обшук великогабаритного транспортного засобу, який на вищевказаних складських приміщеннях був завантажений товарно-матеріальними цінностями для перевезення замовникам з інших регіонів.

В ході обшуків виявлено та вилучено автозапчастини, комплектуючі до комп'ютерної техніки, радіолокаційні системи, медичне обладнання, електронні системи сигналізації, парфумерію тощо.

Орієнтовна вартість вилучених тільки на гарячому у ході першочергових слідчих дій товарно-матеріальних цінностей становить понад 4,2 мільйона гривень.

Крім того, проведено два обшуки на території Львівської області, а саме за місцем реєстрації та фактичного проживання одного з керівників Львівської митниці ДФС. В ході обшуків вилучено грошові кошти в сумі понад 100 тисяч гривень, майже 40 тисяч доларів США, більше 800 євро, понад 10 тисяч злотих, ювелірні вироби та каміння бурштину.

В складських та офісних приміщеннях, належних замовникам товару, на території Київської та Одеської областей в ході обшуків також учора вилучено сервери із записами камер спостереження, аби згодом встановити, коли і як товар потрапляв на ці склади, а також вивозився з них.

Нині у провадженні призначено ряд судових експертиз, триває досудове розслідування.

Надрукувати
мітки:
коментарів