Поділитись:

У Києві пройшов Марш патріотів до Дня добровольців (фото, відео)

Субота, 14 березня 2020, 23:12

У Києві в суботу відбувся марш з нагоди Дня добровольця, який святкується 14 березня. У заході взяли участь ветерани Азова, Правого сектора, батальйону Донбас та інших добробатів, повідомляє Корреспондент.net.

Ветерани добровольчих формувань зібралися на Михайлівській площі, незважаючи на заборону про проведення масових акцій у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19. Опівдні хода почалася. Учасники маршу вирушили в урядовий квартал через Майдан Незалежності, алею Небесної Сотні, вулиці Грушевського, Шовковичну, Інститутську і Банкову.

Ходу супроводжували співробітники Наполіції, Нацгвардії і ДСНС. Ветерани скандували "Слава Україні – героям слава!", "Зелю – геть!", "Аваков – чорт", триразове "смерть!" та інші.

Приблизно о 13:30 добровольці прийшли до Офісу президента. Тут зібралося кілька тисяч осіб. 

Нагадаємо, День українського добровольця відзначається 14 березня, в річницю прибуття 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1-й БОН НГУ ім. Кульчицького.

У січні 2017 року Верховна Рада прийняла постанову про створення нового свята – Дня добровольця. Відповідне рішення підтримав 231 народний депутат.

Також повідомлялося, що президент Володимир Зеленський запропонував заснувати нагороду добровольцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів