Поділитись:

Через карантин лікарні зобов’яжуть перенести планові операції

Понеділок, 16 березня 2020, 09:15

Заклади охорони здоров'я зобов'яжуть перенести планові операції на пізніший термін, щоб звільнити місця для прийому хворих на коронавірус.

Про це повідомив головний санлікар Віктор Ляшко на брифінгу в неділю, 15 березня, – пише Українська правда. 

"Вже завтра глава МОЗ підпише наказ, який буде зобов'язувати заклади охорони здоров'я переносити планові операції на пізніший термін, щоб ми звільняли заклади охорони здоров'я і були готові для надання якісної медичної допомоги, якої будуть потребувати українці. Ми продовжуємо інтенсивно готувати і перепрофільовувати заклади охорони здоров'я, щоб система охорони здоров'я змогла прийняти кількість хворих в разі масового їх надходження. Ми спочатку визначили госпітальні бази для першого прийому хворих, але ми зараз активно працюємо, щоб перепрофільовувались ліжка", – пояснив він. 

Раніше в неділю міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив: "Лікарні мають бути негайно перепрофільовані в інфекційні, з урахуванням ситуації. Опрацьовувати необхідно тільки ургентні випадки. Всі планові заходи скасувати та направити всі ресурси на підготовку до боротьби з інфекцією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів