Поділитись:

На Волині – масові пожежі: людей закликають не підпалювати суху траву

Понеділок, 16 березня 2020, 16:05

Лише за останніх чотири дні волинські рятувальники загасили 19 пожеж в екосистемах області.

Зокрема, 12 березня пожежники у Володимирі-Волинському, Луцькому, Старовижівському районах загасили 9 пожеж сухої трави, – повідомляє ДСНС на Волині. 

13 березня рятувальники гасили займання сухої трави та чагарників поблизу с. Куснище Любомльського району, у місті Ковелі та біля села Нова Вижівка Старовижівського району. 14 березня пожежі сухої трави та очерету зафіксовані у селах Любохони Старовижівського, Звози Ківерцівського та Романів Луцького районів. 15 березня пожежі сухої трави довелося гасити рятувальникам Любешівського та Луцького районів відповідно поблизу села Шлапань та між селами Мулуші і Зміїнець  У Ратнівському районі цього ж дня за межами населеного пункту села Прохід на березі річки Прип’ять виникло загорання посуші та очерету, яке приборкали працівники служби порятунку "101". 

Рятувальники наголошують: 

  • Не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.
  • Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки.
  • Пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів