Поділитись:

На Волині поки випадків коронавіруcу не зареєстровано, – ВОДА

Понеділок, 16 березня 2020, 13:32
На Волині поки випадків коронавіруcу не зареєстровано, – ВОДА

Станом на сьогодні, 16 березня, на Волині випадків коронавірусу не зареєстровано.

Загалом в Україні 5 випадків, одна жінка померла. Про це під час пресконференції повідомила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

Вона помідомила, що область до захворювання готова. Є 235 апаратів для штучної вентиляції легенів, тести очікують «сьогодні-завтра». Тетяна Щербак закликала не панікувати, не скупчуватися, за потреби виходити лише в аптеки і магазини, мити руки і частіше проводити дезінфекцію та провітрювати приміщення. Також обласні чиновники звернулися до всіх конфесій, аби ті обмежили богослужіння. А міські ради провели заходи для посилення превентивних заходів.

Ігор Ващенюк, начальник обласного управління охорони здоров’я, вкотре закликав старше населення бути особливо обачним. Не виходити в людні місця, не користуватисчя громадським транспортом, ліфтами, частіше мити руки. Водночас він попросив не панікувати, бо вже був випадок, коли людина з температурою 37 градусів вимагала госпіталізації, хоча таких підстав не було.

Також він просив не купувати антибіотики, антивірусні препарати, а зателефонувати до лікаря у разі потреби, виявлення симптомів.

«Найбільш дієвий засіб дезінфекції – це миття рук, не менше 20-30 секунд з милом», – підкреслив Ващенюк.

Ми маємо готуватися до найгіршого сценарію і ми це робимо, додав посадовець. Бізнесу рекомендують також перейти на дистанційний режим. Великим заводам – зменшити кількість людей, які там працюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024