Поділитись:

Луцька влада просить церкви "поставитися до карантину з розумінням"

Понеділок, 16 березня 2020, 14:10
Луцька влада просить церкви

фото ілюстративне 

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та радник міського голови Ігор Поліщук зустрілися з представниками церков різних конфесій, де обговорили ситуацію, яка виникла в Україні з коронавірусом.

Зустріч відбулася 16 березня, – повідомляє Луцька міська рада. 

Григорій Пустовіт розповів священнослужителям, що 6 березня ухвалили розпорядження, на підставі якого складено план дій, що необхідно робити. 12 березня проведено засідання виконавчого комітету, рішенням якого були закриті школи, садочки, професійно-технічні училища та коледжі. Тим часом рішенням Міністерства освіти і науки України закрито вищі навчальні заклади.

“Це зроблено для того, щоб зменшити контакти людей. Ми також ухвалили рішення закрити спортивні та художні школи, усі секції. Сьогодні у нас позачергова сесія, де будуть ухвалені ще жорсткіші заходи. Будемо закривати усі розважальні заклади, ринки та магазини, за винятком лише продуктових, аптек та заправок. Будемо вчиняти дії, які повинні вберегти наших людей від контакту”, – зазначив він. 

Зі слів більшості медиків, коронавірус має латентний період 14 днів. До вірусу можна ставитися по-різному, але, на жаль, факти смертей реальні. Здорові молоді люди з міцним імунітетом перенесуть хворобу вдома. Частина громадян потребуватиме медичної допомоги і невеликий відсоток людей – апаратів штучної вентиляції легень. У Луцькій міській клінічній лікарні таких апаратів на сьогодні є шість. Повністю забезпечений пологовий будинок.

“Місто вже виділило 5,5 млн грн на закупівлю чотирьох апаратів штучної вентиляції легень додатково, дезинфікуючих засобів, засобів захисту та тест-систем. Проблема в іншому. Нема де купити ці апарати. На Заході фірми не продають їх поштучно, а лише сотнями. Ймовірно, їх купуватиме уряд України або великі фармацевтичні компанії. Тоді вони дістануться й нам”, – зазначив виконувач повноважень міського голови.

“Люди, які приходять в церкву, спілкуються між собою та перебувають на близькій відстані. Я не виключаю, що якщо хтось прийде хворий, то зможе заразити інших прихожан храму. Фактично ми сьогодні в місті жорстко забороняємо масові заходи, крім одного, – відвідування церков. Ми не можемо собі цього дозволити. Однак я, керівництво міської ради, депутатський корпус звертаємося до вас, аби ви визначилися із формою роботи, яка буде найоптимальніша для цього періоду та з розумінням поставитися до ситуації, яка склалася в країні”, – додав Пустовіт. 

Своєю чергою представники релігійних громад розповіли, що прихожани розуміють ситуацію з поширенням коронавірусу, про що свідчить значно менша кількість їх у храмах. Священнослужителі кажуть, що в церквах теж роблять запобіжні заходи: згорнули килими, встановили антисептики, скасували дитячі зібрання та недільні школи, роблять прямі трансляції богослужінь в соціальних мережах.

На завершення вони запропонували зробити день спільної особливої молитви за Україну у всіх церквах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

 

Надрукувати
мітки:
коментарів