Поділитись:

Три секрети вибору форми для випічки*

Понеділок, 16 березня 2020, 14:52
Три секрети вибору форми для випічки*

За допомогою форми можна спекти не тільки смачну, але й естетично привабливу випічку. Якщо кондитерський виріб призначається для свята дітлахів, це завжди набуває особливого сенсу. Обирайте форму на сторінці https://tortino.com.ua/product-category/formy-dlya-vypichky/ або звертайтеся до наших консультантів, вони швидко дадуть вам професійну пораду і допоможуть підібрати якісну і довговічну форму для випічки!

Існує безліч посуду для запікання – від традиційних керамічних та чавунних горщиків до сучасних металевих форм з антипригарним покриттям. Кондитеру краще мати в арсеналі, про всяк випадок, різноманітний посуд.

Секрет перший – визначитися з призначенням форми

В алюмінієвій формі можна ідеально виконати плоске печиво, тонкі коржі для торта, маленькі кекси, кошички і тарталетки з пісочного тіста. Однак на відміну від сталевих, скляних і керамічних форм, при випічці об'ємних, пишних, здобних пирогів форми з алюмінію можуть принести не дуже приємні сюрпризи, бо швидко нагріваються і тримають високу температуру. Навіть жароміцний скляний посуд може не витримати, якщо в ньому випікати страви з використанням алюмінієвої фольги.

Металеві форми для випічки, виготовлені з якісної нержавіючої сталі, зручні у використанні через свою роз'ємну конструкцію, яка дозволяє дістати готовий об'ємний виріб без пошкодження.

Силіконові форми можна використовувати не тільки для випікання, але й для процесів заморожування і охолодження продуктів – в ній можна готувати желе, остуджувати мусові торти, чизкейки, морозиво або холодець. Корисно придбати квадратне силіконове деко з високими бортами для рибних та м'ясних запіканок або печені і навіть одноразові паперові форми для випікання пасок та піц.

 

Три секрети вибору форми для випічки*

Секрет другий – спосіб приготування

Секретів випічки дуже багато. Основні рекомендації полягають в наступному:

  1. Дріжджове тісто потрібно готувати без протягів, які воно дуже не любить, – може не піднятися.
  2. Металеву нероз'ємну форму для випічки змащують маслом і обсипають сухарями або вистилають пергаментом, щоб тісто не прилипало, тоді виріб легко можна буде вийняти. Для того щоб без зайвих проблем дістати пісочний пиріг з алюмінієвої форми, потрібно на декілька хвилин поставити її на вологу серветку.
  3. Форму з тістом потрібно ставити до попередньо розігрітої духовки: якщо випікаються вироби з листкового тіста, температура духовки повинна бути високою, якщо тісто здобне або бісквітне – середньою, якщо коржі з білкового тіста – низькою. Зауважте! Керамічний та скляний посуд необхідно ставити в духовку до нагрівання, щоб запобігти розтріскуванню через різницю температур.
  4. Краще не відкривати дверцята духовки до моменту готовності виробу. Якщо ж є така необхідність, то закривати їх обережно, інакше це може зашкодити випічці, особливо бісквіту. Для того щоб бісквіт не осів після того, як металеву форму дістали з духовки, його разом з формою потрібно обережно перевернути і залишити на решітці на декілька хвилин.

Секрет третій – правильно підібраний матеріал

Найекологічнішим вважається посуд з кераміки, скла або чавуну. Проте маючи справу з керамічним, скляним та чавунним посудом, слід пам'ятати про його підвищену крихкість.

Велика перевага силіконових форм в тому, що з них дуже зручно діставати готову випічку складної конфігурації в ідеальному стані. Єдине, чого потрібно запобігати при використанні силіконових форм, – гострих предметів та агресивних миючих засобів.

Кулінарне мистецтво, на відміну від звичайного готування їжі, є однією з найважливіших ознак цивілізації. Який простір для експериментів і можливості проявити власний естетичний смак! Для втілення ваших ідей на сайті інтернет-магазину Тортіно представлено широкий асортимент зручних форм для випічки.

Наша адреса – Україна, м. Луцьк, пр. Соборності, 14

Телефонуйте ☎ 050-347-84-00

Надрукувати
мітки:
коментарів