Поділитись:

У Луцьку закривають усі заклади торгівлі та розваг, крім аптек і продуктових крамниць

Понеділок, 16 березня 2020, 17:49
У Луцьку закривають усі заклади торгівлі та розваг, крім аптек і продуктових крамниць

З 16 березня 2020 року до закінчення карантину у зв'язку з профілактикою поширення коронавірусу у Луцьку тимчасово зупиняють роботу більшості об’єктів торгівлі та послуг.

Таке рішення 16 березня ухвалила міська рада.

Зокрема, мова йде про об’єкти, що розміщенні у Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу. Серед них йдеться по зупинку:

  • кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;    
  • дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних та зоопарку;
  • фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів;
  • усіх магазинів, крім продуктових та аптек (ветеринарні в тому числі);
  • торговельно-розважальних центрів, та нічних клубів;
  • ринків, ярмарків та інших місць масової торгівлі;
  • ресторанів, закладів громадського харчування (крім роботи з доставки їжі), барів, клубів, кафе, дискотек, пабів;
  • закладів побутового обслуговування, а саме салонів краси, саун та лазень, косметологічних кабінетів, кабінетів масажів, перукарень, тату салонів та інше;
  • стоматологічних кабінетів усіх форм власності, за вийнятком КП “Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка”.

Забороняють також вуличні концерти та виступи вуличних музикантів. Підприємствам рекомендують закритися, а у разі неможливості їх закриття через непереривний виробничий цикл, дозволити їх роботу під особисту відповідальність керівника.

Також продовжать призупинення навчання у закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти та заняття у спортивних школах, секціях, гуртках, курсах, тощо та рекомендують призупинити навчання керівникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти та вищих навчальних закладів усіх форм власності.

Власникам торгівельних закладів, банків, поштових відділень та інших закладів варто забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні, та у разі необхідності на вході, між людьми в черзі відстань 1,5 метри, а також встановлення дезінфекторів для обробки продуктових корзин і візків. Видавати кожному відвідувачу одноразові рукавички, у разі неможливості забезпечити дезинфікатори на вході, здійснювати регулярне прибирання та дезинфікацію приміщень.

Керівництву КП “Луцька міська клінічна лікарня” рекомендують тимчасово призупинити планову госпіталізацію до окремого рішення.
Керівникам центрів первинної медичної допомоги міста, КП “Луцька міська дитяча поліклініка” змістити акценти роботи сімейних лікарів, педіатрів по прийому громадян з ознаками респіраторних захворювань з поліклінік до відвідування їх вдома та комунікацію через засоби зв’язку (телефони).
Керівників КП «Луцька міська клінічна лікарня, КП «Луцький клінічний пологовий будинок», КП «Луцька міська дитяча поліклініка», центри первинної медичної допомоги, КП “Луцька міська стоматологічна поліклініка” зобов’язують додатково закупити експрес-тести на коронавірус COVID 19, засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі засоби, захисні костюми, кисневі концентратори, апарати штучної вентиляції легень.

Окрім цього за пропозицією депутата Андрія Покровського, яку він озвучив раніше на комісії, для запобігання спекуляцій вводиться моніторинг цін в аптеках та супермаркетах. У разі виявлення порушень - негайно звертатися до антимонопольного комітету та СБУ.

Також за пропозицією депутата Ігоря Поліщука пропонується запровадити обмеження щодо кількості відвідувачів: не більше, аніж 1 людина на 15 кв. м на площі торгового закладу (ветаптеки, аптеки, продуктові заклади, банках). За пропозицією

Про тих, хто не дотримуються рішення ради, просять повідомляти на гарячу лінію 15-80.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

 

Надрукувати
мітки:
коментарів