Поділитись:

Із середи в Україні можуть закрити транспорт і сполучення між містами

Понеділок, 16 березня 2020, 19:10
Із середи в Україні можуть закрити транспорт і сполучення між містами

Завтра, 17 березня, після позачергового засідання Кабнет міністрів оголосить про те, що в Україні вводиться режим надзвичайної ситуації – для того, щоб попередити епідемію COVID-19.

Це на умовах анонімності підтвердили «Бабелю» пʼять джерел: два високопосадовці МВС, знайомий із ситуацією співробітник РНБО, високопоставлений член Кабінету міністрів і один член фракції «Слуга народу».

Режим запровадять із середи, 18 березня.

Різні джерела по-різному називають заходи, які збирається вжити влада: «надзвичайна ситуація» (легкий варіант) і «надзвичайний стан» (жорсткий варіант). Джерела в МВС і Кабінеті міністрів кажуть, що введуть «надзвичайну ситуацію», оскільки її достатньо і буде простіше провести рішення через Кабмін.

Якщо введуть саме «надзвичайний стан», то дії влади регулюватимуться законом «Про правовий режим надзвичайного стану». Вона зможе обмежити або повністю закрити сполучення між містами, зупинити роботу громадського транспорту, заборонити масові зібрання. Джерело в РНБО говорить, що влада піде саме на «жорсткий варіант» й оголосить «надзвичайний стан».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів