Поділитись:

На Волині заборонять ловити рибу: коли і де

Вівторок, 17 березня 2020, 16:50

Волинський рибоохоронний патруль повідомляє, що Правилами любительського та спортивного рибальства встановлені терміни весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у період нересту.

Про це повідомили на сторінці рибпатруля у фейсбуці.

Отже: 

  • з 1 квітня по 20 травня – на річках області та їх кореневих водах;
  • з 1 квітня по 10 червня – на озерах, водосховищах;
  • з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок.

Задля ефективної підготовки і проведення тримісячника з охорони та відтворення рибних запасів у рибогосподарських водних об’єктах під час весняно-літньої заборони, налагодження взаємодії між право- та природоохоронними службами області, за поданням Волинського рибоохоронного патруля видано постійно чинне розпорядження Волинської обласної державної адміністрації "Про збереження водних біоресурсів у водоймах області в нерестовий період" № 159 від 16 березня 2018 року.

Отож, з 1 квітня по 15 червня встановлено період "тиші", під час якого забороняється використання моторних маломірних суден проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах (ст. 39 Закону України “Про тваринний світ”).

Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, в період нерестової заборони дозволено любительське рибальство на водоймах загального користування та водоймах закріплених за товариствами рибалок-любителів, з берега за межами нерестовищ одною поплавковою або донною вудкою із одним гачком та спінінгом.

Нерестовищами вважаються мілководні зарослі вищою водною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки. Заборонено громадянам та організаціям користування та пересування плавзасобами в межах нерестовищ, крім суден спеціально уповноважених органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів.

Додатково повідомили, що відповідно до Правил користування маломірними (малими) суднами на водних об'єктах області, затверджених рішенням Волинської обласної ради, плавання на маломірних (малих) суднах дозволяється лише в світловий день. У нічну пору всі плавзасоби повинні замикатися на замок у місцях їх дислокації (збереження). Як виняток у нічну пору дозволяється плавання суден правоохоронних і природоохоронних органів при виконанні ними службових завдань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів