Поділитись:

Лекції та курси: як вийти з карантину розумнішим

Середа, 18 березня 2020, 20:00
Лекції та курси: як вийти з карантину розумнішим

Карантин для багатьох вивільнив час для справ, які не вдавалося зробити раніше. Наприклад, переглянути відкладений серіал, пройти онлайн курс чи переглянути лекцію. У цей час чимало платформ надають пільговий, або безплатний доступ до своїх ресурсів. “Конкурент” вирішив зібрати пропозиції з різних галузей.

Онлайн курси — це чудова можливість у своєму темпі, у будь-який час поглибити або здобути знання. Вони є платними, безплатними або ж можливістю фінансової пільги, якщо ви мотивуєте таку потребу розробниками. Звісно, більшість інформації представлена на англійській мові, однак існують і українські платформи, які подають актуальну та корисну інформацію.

EdEra — студія онлайн-освіти

На цій платформі чимало корисної інформації для дітей та дорослих. У час фейків та засилля інформації ви можете пройти курс з медіаграмотності, зрозуміти якою є бюджетна система в Україні, аби не вестися на популізм, дізнатися, як надати першу медичну допомогу, а якщо ви школяр — то у доступній формі повчити біологію, математику, українську мову, географію та інші науки. Тут великий вибір навчальних курсів для педагогів та громадського сектору.

Лекції та курси: як вийти з карантину розумнішим

Prometheus – перший та найбільший проект безкоштовної освіти

Платформу заснували шість років тому. Тут зібрано багато безкоштовних курсів університетського рівня, які можуть пройти всі охочі. Наприклад, можна вдосконалити англійську мову, підготуватися до ЗНО, дізнатися більше про підприємницьку діяльність, навчитися краще аналізувати данні.

До слова, саме тут сьогодні, 18 березня, починається про коронавірус “Коронавірусна інфекція: факти проти паніки”.

Лекції та курси: як вийти з карантину розумнішим

Ilearn — підготовка до ЗНО

iLearn – це безкоштовна гейміфікована платформа з навчальними онлайн-курсами, тестами та вебінарами для всіх, хто бажає навчатися та успішно скласти ЗНО (Зовнішнє Незалежне Оцінювання). Окрім тестів та курсів тут є вебінари, можна збирати бали та створити свого супергероя. Словом, цікавий та ненудний спосіб для самоосвіти дітей.

Лекції та курси: як вийти з карантину розумнішим

Освітня платформа Coursera

Чи не найбільша платформа для онлайн навчання у зв’язку з пандемією відкрила безкоштовний доступ до 3800 курсів різноманітної тематики. Це курси від провідних університетів світу та компаній. Ви можете отримати найсучаснішу інформацію у сфері IT, бізнесу, мистецтва, гуманітарних наук, охорони здоров’я та інших. Але варто розуміти, що курси записані англійською мовою, тож є чудова нагода попрактикувати навички. Ознайомитися із 450 курсами від Ліги Плюща, найкращих вишів світу, можна тут.

Лекції та курси: як вийти з карантину розумнішим

Маркетингове агентство FEDORIV

Для всіх, кого цікавить реклама, маркетинг, становлення бренду відоме маркетингове агентство Андрія Федоріва запускає цикл безплатних лекцій в рамках циклу Brand Father у себе на YouTube-каналі. Мова курсу — російська. Лекції доступні з понеділка, 17 березня.

Лекції та курси: як вийти з карантину розумнішим

Мистецькі курси від WiseCaw

Вільний відеолекторій WiseCow створений для того, щоб люди по всій Україні могли навчатися безкоштовно. На сайті 9 розділів: література, кіно, мистецтво, музика, журналістика, театр, історія, мода та соціум, а також розділ «Міста» — карта соціальних ініціатив України та афіша подій. У кожному з розділів планується по 10 курсів. Кожен курс у свою чергу вміщує 10 відео та 10 додаткових матеріалів.

Лекції та курси: як вийти з карантину розумнішим

Онлайн-лекції від Beehiveor

Платформа пропонує курси про нейронауки. Зазвичай вони платні, але нині до 20 квітня 2020 року компанія надає безкоштовний доступ до низки курсів. Зокрема за промокодом StayHome доступ є до таких курсів:

Лекції та курси: як вийти з карантину розумнішим

Курси “Текст та гроші”

Безкоштовний доступ до свого авторського курсу відкрив автора книги “Пиши та скорочуй”. Він в аудіоформаті та доступний російською мовою.

Google Digital Workshop

Це навчальна платформа від компанії Google, яка надає можливість пройти безкоштовний курс з цифрового маркетингу та просування в інтернеті, ділового спілкування, візуалізації, мистецтва публічних виступів. Успішне проходження передбачає видачу сертифікату.

Лекції та курси: як вийти з карантину розумнішим

Курс від SHATYRKO ACADEMY про просування в YouTube

Досі курс коштував $1080, але його автори вирішити зробити курс безплатним на період карантину. Тут 41 година контенту, понад 30 спікерів та 34 уроки. Мова — російська.

***

Окрім цього чимало авторів курсів продають нині свої напрацювання з великими знижками. Шукайте та корисно проводьте час в інтернеті)

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів