Поділитись:

Як під час карантину працюватимуть церкви в Луцьку

Середа, 18 березня 2020, 16:10

Волинські храми Української православної церкви так званого Московського патріархату, Православної церкви України та Української греко-католицької церкви не зачинятимуться у зв’язку із карантином.

Про це кореспондентам Суспільного розповіли представники релігійних громад.

Прес-секретар Волинської єпархії Православної церкви України Віталій Собко розповів: у будній день тут небагатолюдно, минулої неділі у храмі було удвічі менше прихожан:

Наша церква розглядає і розробляє механізми за рахунок чого ми зможемо це робити, щоб не порушувати всіх тих карантинних заходів, які впровадились у нашій країні.Церква розуміє і небезпеку і що важливо зараз максимально уважно поставитись до усіх рекомендацій, які дають лікарі.

Як розповів протоієрей Віталій Собко, Православна церква України проводить онлайн-трансляції богослужінь. Каже: так робитимуть і у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не більш ніж 10 осіб: луцький собор змінює правила на час карантину 

У храмі Української греко-католицької церкви на вході – засоби захисту. Отець Роман Бегей розповів: люди стали обізнанішими, стараються не обійматися одне з одним, поменшало рукостискань:

Наші храми працюватимуть у звичному режимі. Ми просили старших людей і дітей, ті, хто почуває себе хворими чи має якісь симптоми, щоб залишалися вдома. Хто не міг би, чи не хотів би, чи має забагато страху щодо хвороби, щоб прийти у храм, – трансляція богослужінь в онлайн із собору Воскресіння з Києва.

Прес-секретар Волинської єпархії Української православної церкви, протоієрей Віктор Аніпко розповів: тут миють підлогу, ручки дверей дезінфікують:

Волинська єпархія УПЦ, є розпорядження священного синоду, ми не закриваємо церкву Якщо людей не буде, то церква буде закрита. Якщо у людини є якийсь сумнів, чи вона ризикує, коли підходить до ікони, то краще цього не робити.

Суспільне намагалося зв’язатися з головою Волинського об’єднання церков Євангельських християн-баптистів Ярославом Троцем. На телефонні дзвінки пастор не відповідав. 

Щодо майбутніх богослужінь у волинських храмах – поки нічого не відомо, усе може змінитися за кілька днів, розповіли представники різних конфесій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів