Поділитись:

На присадибній ділянці у Турійському районі знайшли 100-кілограмову авіабомбу

Середа, 18 березня 2020, 21:03
На присадибній ділянці у Турійському районі знайшли 100-кілограмову авіабомбу

фото ілюстративне 

Аварійно-рятувальний загон спецпризначення ДСНС України у Волинській області 17 березня знищив два боєприпаси часів Другої світової війни.

Про це повідомили у ДСНС на Волині. 

Напередодні під час весняно-польових робіт у полі житель села Зубильне Локачинського району натрапив на артилерійський снаряд. Він зателефонував до служби порятунку "101" та повідомив про виявлений небезпечний предмет. Сапери ДСНС, які приїхали на місце знахідки, вилучили один 76-міліметровий артилерійський снаряд та знищили його у встановленому порядку.

Цього ж дня у селі Дуліби Турійського району місцевий житель на присадибній ділянці неподалік житлових будинків виявив невідомий вибухонебезпечний предмет та повідомив про це рятувальників. Фахівці ДСНС, які прибули на місце виклику, ідентифікували знахідку як 100-кілограмову авіаційну бомбу. Авіабомба знищена саперами ДСНС у встановленому порядку в спеціально відведеному для цього місці. 

В обох випадках під час обстеження прилеглої території інших небезпечних предметів піротехніки ДСНС не виявили.

Рятувальники вкотре нагадують громадянам про необхідність дотримання заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Про небезпечну знахідку слід негайно повідомити Службу порятунку "101" або правоохоронців за номером телефону "102".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів