Поділитись:

Штраф до 32 тисяч: як у Луцьку каратимуть підприємців-порушників карантину

Четвер, 19 березня 2020, 06:58

Фото ілюстративне

З 19 березня у Луцьку підприємців-порушників карантинного режиму притягатимуть до відповідальності. Передбачений розмір штрафу – від 17 до 32 тис. грн для суб’єктів підприємництва.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

У конференц-залі Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку 18 березня відбулось засідання комісії з питань техногенної та екологічної безпеки. У засіданні взяли участь секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, представники виконавчих органів Луцької міської ради, а також національної та патрульної поліції.

Засідання розпочалось зі звіту працівників національної поліції про дотримання суб’єктами підприємницької діяльності у місті Луцьку рішення міської ради про введення карантину та застосування протиепідемічних заходів. Зокрема, було зазначено, що частина луцьких підприємців відмовилась припинити свою діяльність на час карантину, шукаючи усі можливі способи уникнути відповідальності. Під час контрольного спостереження протягом 18 березня було виявлено 35 об’єктів-порушників.

Як зазначили представники поліції, починаючи з 19 березня розпочнеться робота по притягненню порушників до відповідальності. Передбачений розмір штрафу – від 17 до 32 тис. грн для суб’єктів підприємництва.

“У Луцьку діє рішення міської ради, у нас є чітка позиція: діятимуть лише продуктові магазини та аптеки. Звичайно, можливі певні зміни, які будуть прийняті на позачерговому засіданні сесії. Та закон говорить чітко – до відповідальності будуть притягнуті не лише ті, хто порушує постанови Кабінету міністрів, а й ті, що порушують рішення органів місцевого самоврядування”, – зазначив Григорій Пустовіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів