Поділитись:

У Луцьку обговорили регіональну пенсійну систему

Середа, 06 липня 2016, 16:41
У Луцьку обговорили регіональну пенсійну систему

Волинська торгово-промислова палата організувала проведення круглого столу на тему: "Публічне обговорення проекту податкової реформи".

Захід відбуввся у форматі зустрічі між експертами та представниками волинського бізнесу.

Подію ініціювала платформа "Податки для економічної свободи" за підтримки Волинської ТПП.

Основною темою для обговорення стало питання впровадження добровільної системи пенсійного оподаткування. Олег Лиховид, який очолює Комітет з фінансів при Торговій палаті України, зазначив, що обговорення проекту зміни до пенсійної реформи триває вже декілька років.

Олег ЛиховидОлег Лиховид

"Створення недержавних добровільних фондів – це приклад впровадження децентралізації на місцях. Пенсійні відрахування можна робити і в недержавні організації. За допомогою державного контролю можна забезпечити надійність, інвестування і, зокрема, роботодавець матиме можливість за власний рахунок направляти додаткову пенсію для своїх працівників. Для цього на підприємствах можна створити, наприклад, корпоративну пенсійну ситему", – зауважив експерт.

У Луцьку обговорили регіональну пенсійну систему

Мережа регіональних пенсійних ситем об'єднана у суспільну альтернативу, була створена в декількох українських містах: Рівному, Тернополі, Харкові, Києві.

У Рівному з 2008 року існує відкритий недержавний пенсійний регіональний фонд "Резерв Рівненщини". Такі ж організації існують в містах Тернополі, Харкові, Києві.

ідкритий недержавний пенсійний регіональний фонд "Резерв Рівненщини" працює з 2008 року, ми не підприємницька організація. Об'єднуємо учасників недержавних пенсійних фондів, тобто людей, які самостійно із заробітної плати роблять щомісячні внески на свою майбутню пенсію. Організація налічує майже 1500 членів. Переваги нашого об'єднання в тому, що люди до виходу на пенсію можуть отримувати свої накопичення", – каже керівник фонду Олександр Чиберяк.

Для того, щоб отримати кошти раніше досягнення пенсійного віку необхідні певні умови. Наприклад, виїзд на інше міце проживання, настання інвалідності, загроза працездатності. Стандартного відрахування немає Людина отримує консультацію, і потім розраховують, скільки вони можуть відкласти.

Учасники круглого столу дійшли до спільного висновку, що люди самостійно можуть організувати виплату пенсій на місцях. Сплачені пенсійні внески можна відправляти на окремі рахунки або свого підприємства, або регіону для того, щоб впливати на функціонування пенсійної ситеми. Для впровадження такої ініціативи пропонують використати досвід інших міст.

Надрукувати
мітки:
коментарів