Поділитись:

Волинський лікар ізолювався і перевіряється на коронавірус

П'ятниця, 20 березня 2020, 09:10

Волинський лікар-пульмонолог Олег Яковенко захворів на ГРВІ та ізолювався вдома. 

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

"Друзі, спокійно, я не в лікарні. Так, я захворів на ГРВІ та сиджу вдома на лікарняному в ізоляції!

День перший. У кінці дня з’явилась загальна слабість, біль в м’язах, сухість слизових носоглотки, кон’юнктивіт, головний біль, підвищення температури до 38.9. В іншому без особливостей.

День другий. Загальний стан покращився, температура 37, відмічалась загальна слабість, біль м’язах, втома, кон'юнктивіт, катаральні симптоми.

День третій. Загальний стан покращився, залишається загальна слабість, втома після навантаження, кон'юнктивіт, катаральні симптоми, періодично озноб.

День четвертий. Загальний стан покращився, залишається загальна слабість, втома після навантаження, перодично озноб", – написав він. 

Олег Яковенко також повідомив, що обстежився на ПЛР до грипу та COVID-19, наразі чекає на результат. Від госпіталізації в інфекційне відділення відмовився. Коли будуть експрес-тести, тоді, зазначив, обстежить усю родину. 

"Дружина також захворіла, з першого дня хвилеподібна температура до 38-39, періодичний кашель з візингом, загальна слабість, кишкові розлади. Загальний стан на сьогодні з позитивною динамікою в лікуванні, проте спостерігається періодичний кашель, загальна слабкість з втомою після навантаження, періодичне, хвилеподібне підвищення температури з ознобом! У сина був сухий кашель та головний біль, загальний стан на сьогодні задовільний, періодично сухий кашель. У доньки в анамнезі були кишкові розлади, респіраторні симптоми відсутні, загальний стан задовільний. Лікування: "Озельтамівір", "Парацетамол" при потребі, постійно промиваємо носоглотку содовим розчином, їмо легку їжу, багато вживаємо рідини, мінімум надмірного фізичного навантаження. Сидимо всі вдома на карантині", – написав він. 

Лікар зауважив, що впродовж останніх двох тижнів був в контакті з великою кількістю респіраторних хворих, дружина також. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів