Поділитись:

Відомий хірург з Волині Валіхновський назвав 10 порад проти коронавірусу (відео)

Субота, 21 березня 2020, 06:55

Відомий хірург з Волині Ростислав Валіхновський назвав 10 практичних порад, яких повинен дотримуватися кожен з нас під час пондемії коронавірусу. 

Про це він розповів на ютуб-каналі SimplyNomX.

"Наразі немає вакцини для профілактики COVID-19. Тому найкращий спосіб вберегтися – запобігти інфікуванню", – наголосив заслужений лікар України.

ТОП-10 порад від Ростислава Валіхновського:

  1. Уникайте тісних контактів: вірус поширюється від людини до людини;
  2. Часто мийте руки;
  3. Використовуйте антисептик;
  4. Не торкайтеся немитими руками очей, носа та рота. Краще взагалі не торкайтесь обличчя.
  5. Покривайте рот та ніс при кашлі та чханні: використовуйте одноразові серветки або внутрішню сторону ліктя;
  6. Постійна дезінфекція: щодня дезінфікуйте поверхні до яких часто торкаєтесь: столи, дверні ручки, вимикачі світла, стільниці, ручки, столи, телефони, клавіатури, туалети, змішувачі та мийки. 
  7. Якщо ви НЕ хворі і не доглядаєте за хворими: не потрібно постійно носити маску/респіратор, рекомендовано носити маску в місцях скупчення людей;
  8. Ви повернулися з країни, в якій панує епідемія коронавірусу? Перші симптоми коронавірусу(гарячка, сухий кашель, задишка), якщо немає симптомів: вдайтесь до самоізоляції на 14 днів. Якщо є симптоми: негайно телефонуйте до вашого сімейного лікаря і повідомте про відвідування країн в яких панує епідемія та наявну симптоматику
  9. Якщо ви захворіли: залишайтесь вдома, чітко виконуйте всі інструкції лікаря, не користуйтесь громадським транспортом, обмежте контакт з іншими людьми, які перебувають з вами в одному приміщенні, носіть маску на обличчі, коли знаходитесь поруч з іншими людьми, якщо ви не в змозі носити маску (наприклад, через те що це є причиною проблем з диханням), носити маску повинні люди, які доглядають за вами, заходячи у вашу кімнату.

 

Нагадаємо, що 20 березня станом на 22:00 в Україні підтвердили вже 40 випадків COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів