Поділитись:

Вибори на 23-му окрузі: на одного кандидата стало менше

Середа, 06 липня 2016, 15:18

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати України по 23-му виборчому округу Валерія Нікітченка (самовисування).

Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні комісії у вівторок, 5 липня, – пише "Опора".

У постанові ЦВК № 263 від 5 липня 2016 р. "Проскасування реєстрації кандидата в народні депутати України Нікітченка В.В., який балотується в одномандатному виборчому окрузі № 23 у порядку самовисування на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року" ідеться про те, що до Центральної виборчої комісії 4 липня 2016 року надійшла заява кандидата в народні депутати України Нікітченка Валерія Васильовича, який балотується в порядку самовисування, про відмову балотуватися кандидатом у народні депутати України. Розглянувши заяву кандидата, комісія прийняла відповідне рішення.

Також, на чергових засіданнях 1, 4 та 5 червня 2016 р. Центральна виборча комісія прийняла ряд інших рішень, пов'язаних із виборчим процесом у 23-му виборчому окрузі з виборів народних депутатів України.

Зокрема, відповідно до постанови ЦВК № 258 від 1 липня 2016 р. відбулась заміна члена окружної виборчої комісії. Замість Анфіси Родченко (Політична партія "Єдина Країна") до складу ОВК було включено Віталія Заритова (Політична партія "Єдина Країна").

Крім того, Центральна виборча комісія прийняла кілька рішень щодо реєстрації та скасування реєстрації довірених осіб кандидатів. Так, під час чергового засідання 1 липня було прийнято рішення про реєстрацію довіреними особами кандидата Тетяни ЛишневецьПавла Данильчука, Орисі Харитонюк та Михайла Шелепа. Рішення відображене у постанові ЦВК № 252. Згідно з постановою ЦВК № 277 від 4 липня 2016 р. зареєстровано довіреною особою кандидата у 23-му виборчому окрузі Олександра Пирожика Івана Пікуна. Натомість, відповідно до постанови ЦВК № 259 від 4 липня 2016 р. скасовано реєстрацію довіреної особи Олександра Пирожика Олександра Колба.

Надрукувати
мітки:
коментарів