Поділитись:

Україна продовжила ембарго на російські товари до 2017 року

Середа, 06 липня 2016, 17:18

Кабінет міністрів України у відповідь на продовження Росією продовольчого ембарго до кінця 2017 року дзеркально продовжив дію українських контрсанкцій на такий же період.

Таке рішення ухвалив уряд на засіданні в середу, таким чином підтримавши відповідну пропозицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ), – передає 112.ua.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 29 червня продовжив до кінця 2017 року дію продовольчого ембарго відносно держав, які ввели санкції проти Росії.

Російське ембарго діє для українських товарів з 1 січня 2016 року. У відповідь уряд України з початку цього року затвердив торгові контрзаходи і заборонив поставки російських продуктів харчування, а також ряду інших товарів, сумарна вартість імпорту яких відповідає вартості забороненого РФ українського експорту.

Заступник голови МЕРТ-торговий представник України Наталія Микольська 1 липня повідомила: "Пропозиція міністерства – продовжити наше ембарго, заходи, які ми застосовуємо у відповідь на аналогічний термін, на який відповідно Російська Федерація продовжила своє".

Надрукувати
мітки:
коментарів