Поділитись:

"Деолігархізована" "Укртранснафта" орендувала один з найдорожчих офісів Києва

Середа, 06 липня 2016, 17:36

ПАТ "Укртранснафта" 1 червня уклало угоду з ТОВ "К.А.Н." на оренду офісної нерухомості на суму 47,10 млн грн.

Така інформація розміщена на сайті системи публічних закупівель "Prozorro", – інформують "Наші гроші".

У звіті про угоду повідомляється, що за вказану суму на 50 місяців орендовано приміщення невідомої площі у бізнес-центрі "Сенатор", що у Києві на вул. Московській, 32/2. Розмір орендованого офісу не вказали, тож невідомо, чи відповідає насправді плата майже 1 млн грн за місяць ринковим розцінкам.

На ріелторських сайтах є інформація про оренду офісів у "Сенаторі" за 621 грн за квадратний метр на місяць, що на рівні найдорожчих бізнес-центрів Києва, таких як "Леонардо", "Парус", "IQ" тощо. За гроші "Укртранснафти" можна орендувати 1500 квадтратних метрів.

Також у звіті не вказано жодних підстав для оренди офісу в одному з найрозкішніших бізнес-центрів Києва. Нині "Укртранснафта" базується на вул. Кутузова, 18/7 в офісному приміщенні радянських часів.

Закупівля проведена без відкритих торгів шляхом укладання угоди з обраним заздалегідь учасником щодо наперед визначеного об'єкта.

ТОВ "К.А.Н." офіційно зареєстровано на шведську фірму "Етерніті інтернешнл" і австрійську "Деверте холдинг гмбх", бенефіціарами яких у ЄДРЮО вказані кіпріоти Андреас Хаджиоанну і Васіліос Параскевас. Директором української фірми є Олена Букало, підписантом – Тетяна Шульга.

Замовником будівництва було ТОВ "К.А.Н. девелопмент". Засновниками цієї фірми у ЄДРЮО вказані Гліб Мурованський, Ольга Орлова, Олександр Бодюк, Олена Задорожна, Юлія Корбут та Володимир Кочума.

Почесним президентом групи компаній KAN Development є відомий забудовник Ігор Ніконов, який донедавна був першим заступником голови Київської міської держадміністрації.

Нагадаємо: наприкінці 2015 року гендиректором державної "Укртранснафти" став колишній директор мережі автозаправок "Вік-ойл" Микола Гавриленко. Раніше він також був співвласником офшорної фірми Turitella Corporation разом з Андрієм Адамовським, Ігорем Філіпенком та Андрієм Малицьким.

У цих трьох людей є зв'язки з впливовим депутатом з фракції БПП Олександром Грановським, який, своєю чергою, близький до друга президента Ігоря Кононенка.

Екс-нардеп Єгор Фірсов опублікував протокол засідання суду Британських Віргінських Островів від 3 липня 2014 у справі про Sky Mall. Відповідно до документів, в суді Грановський зізнався, що отримав від Філіпенка, Адамовського та Малицького $700 тис.

У червні 2016 року "Нафтогаз України" призначив першим замдиректора "Укртранснафти" Андрія Пасішника. Колишній представник групи "Континіум" після Майдану певний час був в.о. замголови правління "Нафтогазу" й активно сприяв відстороненню групи "Приват" від управління державними активами, зокрема й "Укртранснафтою". Узимку 2016 року виявилось, що Пасішник намагався стати заступником міністра економрозвитку з посиланням на Ігоря Кононенка.

Разом з останнім призначенням "Укртранснафта" скасувала свою наглядову раду і ревізійну комісію, фактично залишившись без оперативного зовнішнього контролю.

До слова, у березні 2015 року, у зв'язку із оголошеною деолігархізацією, зі скандалом звільнили керівника ПАТ "Укртранснафти" волинянина Олександра Лазорка.

Надрукувати
мітки:
коментарів