Поділитись:

Час пазлів: головоломки для дітей різного віку та доставка просто додому*

Понеділок, 23 березня 2020, 16:00
Час пазлів: головоломки для дітей різного віку та доставка просто додому*

«Будинок іграшок», що знаходиться на 1 поверсі розважального центру «Промінь», фізично зачинений. Але є хороша новина: інтернет-магазин та доставка додому!

Різноманітні іграшки, розмальовки, кубики та пазли усім охочим можуть доставити додому.

Сьогодні поговоримо про пазли.

Пазли для дітей – дуже цікаве заняття, а ось для батьків іноді таке захоплення перетворюється на справжню катастрофу. Адже розсортувати потім всі ці пазлики в необхідні коробочки, нічого не сплутавши, – це та ще робота.

пазли для дітей

Моєму синові тільки два, але, коли він просить кілька наборів пазлів одночасно, у мене починається паніка. І, зауважте, пазли відповідають його віку, тому вони великого розміру і мало деталей. А що вже батькам п'ятирічок робити...

Переваги пазлів у розвитку дітей

Для найменших:

  • вчать володіти своїми руками (вміння брати дрібні деталі);
  • знайомлять із різними формами та матеріалами.

Для дітей від 3 до 4 років:

  • розвивають дрібну моторику;
  • допомагають відрізнити частину від цілого, мислити логічно;
  • заспокоюють і роблять дитину більш посидючою.

розвиваючі пазли для дітей

Для дітей від 5 до 7 років:

  • вчать мислити категоріально;
  • розвивають фантазію;
  • розширюють кругозір;
  • готують руку до письма.

Пазли на будь-який смак: великі, маленькі та фігурні

Новоспечені батьки можуть навіть не підозрювати, що для дітей до року теж є пазли. Тільки вони дуже великі та м'які, а ще на них приємно просто полежати або пограти з улюбленими іграшками. Мова про килимки-пазли. У великому пазлі є ще і серединка в формі літери, цифри, тварини або предмета, яка з легкістю виймається для навчання малюка.

М'які пазли для дітей (бебі-пазли) можуть бути хорошим способом весело провести час. Зазвичай, вони дуже великі і мають дві або три деталі. У такому віці дитина тільки вчиться координувати свої рухи, тому важливо вибирати набори з великими картинками. Так малюк у грі вивчить назви тварин і основні предмети побуту.

А що ви знаєте про види пазлів?

Із двох років зацікавлять дерев'яні пазли для дітей. Сміливо за допомогою дерев'яних рамок варто розповідати малюкові про квіти, геометричні фігури, тварин і навіть про Казки. Дворічна дитина вже з легкістю може правильно розставити героїв на свої місця.

Магнітні пазли підійдуть для дітей 3-4 років. Дитина в цьому віці вже не тільки розрізняє героїв мультфільмів, а й відтворює сюжет. Такі пазли надають динамічності грі, адже за допомогою легкого пересування деталей персонаж ніби оживає в руках малюка. Крім того, пропонуйте навчальні пазли про природу, професії, пори року і т.д.

Збирати пазли для дітей може бути звичайним заняттям або перерости в справжнє хобі, яке навчить дитину посидючості і уважності. Із 5 років у дітей вже є свої уподобання щодо книг і мультиків. Тому вони з легкістю можуть збирати тематичні пазли з улюбленими героями. Із 1 року до 5 кількість деталей суттєво збільшується. Якщо бебі-пазл складається із 2-4 деталей, то пазл п'ятирічки становить від 30 і до 120 елементів.

Діти 6 років вже цілкомможуть зібрати пазл-репродукцію картини Моне. Що вже там говорити про звичайні класичні варіанті?! Якщо у вас вже є пазли з усіма героями улюблених мультиків, то запропонуйте дитині 3-D пазл. І нехай збирає вечорами як юний інженер Ейфелеву вежу, Букінгемський палац або вазу з рухомими квітами, які можна розмалювати.

Пазли – чудовий спосіб відволіктися і розважитися

Батькам важливо заохочувати інтерес дитини до пазлів, адже таке проведення часу заспокоює і розслабляє, тренує дрібну моторику і розвиває фантазію. Також ви або старші брати-сестри можете допомогти в цій справі, що зробить заняття ще більш сімейним. Але, щоб вам не довелося після таких ігор ще півроку вимітати з-під диванів деталі пазлів, варто дитину привчити до порядку.

Ось кілька умов, які допоможуть організувати роботу з пазлами.

  1. Окреме місце. В ідеалі – стіл із великою поверхнею.
  2. Зручний стільчик. Іноді збирання пазла вимагає багато часу, тому важливо, щоб дитина сиділа рівно і їй було комфортно.
  3. Приємне освітлення.

І бонус для батьків

Золоте правило – після закінчення роботи всі деталі повинні бути в коробці, незалежно від втоми і не зацікавленості дитини. Важливо зберігати оригінальну упаковку.

  • По-перше, так ви з легкістю зможете знайти пазл.
  • По-друге, вам не доведеться згадувати в який пакетик ви його поклали.
  • По-третє, всі деталі будуть в одному місці і не розгубляться. А вам не потрібно буде діставати їх із несподіваних місць і слухати крики шестирічного сина, що в пазлі «Фіксіків» у когось немає ока.

Батьки, не панікуйте! Придбайте уже нарешті дитині пазли, які вони так давно хотіли. Але не забудьте про наші поради, інакше довго вам доведеться шукати загублену, але таку суперважливу відсутню деталь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів