Поділитись:

До Луцька з'їдуть найкращі IT-шники та активісти з Західної України

Середа, 06 липня 2016, 18:34
До Луцька з'їдуть найкращі IT-шники та активісти з Західної України

У Луцьку анонсують масштабний хакатон EGAP Challenge, покликаний змінити технологічне обличчя Західної України і довести, що е-демократія не фантомне поняття, а складова нашого повсякденного життя, - повідомляють організатори заходу.

Хакатон відбудеться у рамках першого національного конкурсу IT-проектів EGAP Challenge. 9-10 липня IT-спеціалісти, громадські діячі, журналісти, менеджери й піарники з Луцька, Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Рівного "брейншормитимуть" і кодитимуть нові сервіси та мобільні додатки близького майбутнього.

Дводенний "EGAP Challenge: відкритий хакатон в Луцьку" відбудеться у приміщенні Палацу культури м. Луцьк (вул. Богдана Хмельницького, 1).

Зареєструватися на хакатон можна за посиланням.

Подія покликана об'єднати представників громадської сфери, влади, ЗМІ та IT-спеціалістів. Перші знають нагальні проблеми кожного міста, а IT-спеціалісти – їхнє технологічне рішення.

На участь у хакатоні можна зареєструвати ідею, а також вже готовий проект, який потребує масштабування чи фінансування нових напрямків розвитку.

Під час заходу учасників ознайомлять з найбільш успішними проектами у сфері е-демократії,

кращі експерти/ментори дадуть рекомендації для вдосконалення проекту. Найкращі проекти будуть відібрані до інкубаційної програми та матимуть шанс отримати фінансування для подальшої реалізації.

ТЕМАТИКА ПРОЕКТІВ:

- Взаємодія влади і громади, вплив громадян на процеси прийняття управлінських рішень

- Публічні послуги

- Відкриті дані (бюджет, закупівлі)

- Співпраця громадян для вирішення спільних проблем

- Smart City

- Покращення ефективності державного управління та обслуговування громадян і бізнесу (е-екологія, е-медицина, е-освіта)

ХТО МОЖЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ:

- розробники, ІТ спеціалісти, дизайнери, які готові долучитись до створення сервісів та мобільних застосунків для міста;

- представники преси;

- громадські організації, що потребують ІТ допомогу чи експертизу для удосконалення власних проектів;

- ІТ компанії, що готові стати партнерами або спонсорами події, або компанії, що мають досвід розробки та впровадження проектів в області Smart City, електронної демократії і готові розповісти про свій досвід;

- волонтери та активісти;

- Місцева влада.

ПЕРЕМОЖЦІ:

- візьмуть участь у наступному етапі – інкубації, яка передбачає менторську підтримку, технічну експертизу проекту, пошук бізнес-моделі, розробка MVP, активне навчання та цільове фінансування проекту.

БЮДЖЕТ КОНКУРСУ: 4,5 мілйьона гривень.

ПАРТНЕРИ ПРОЕКТУ: провідні компанії ІТ сфери (IBM, Cisco Systems, De Novo, Intel).

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024