Поділитись:

Як працює перинатальний центр Волині на період карантину

Вівторок, 24 березня 2020, 10:00
Як працює перинатальний центр Волині на період карантину

Перинатальний центр внесено до реєстру закладів обласного значення, які будуть надавати допомогу вагітним із ознаками або підозрою на коронавірусну інфекцію.

Про це в ефірі програми «На часі гість» телеканалу «Аверс»розповіла завідувачка поліклінічного відділення КП "Волинський обласний перинатальний центр" Надія Щурук, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

"У нас є два ізольовані пологові зали, де вхід і вихід – лише ззовні. Тобто якщо пацієнтка поступатиме з ознаками респіраторної інфекції чи ризиком коронавірусу, то її доправлять туди. Ці зали оснащені вентиляційними системами, є можливість штучної вентиляції легень, тобто доступ до реанімаційних заходів. А за потреби ці пологові зали трансформуються в операційні", - пояснила медик.

Вона каже, що в перинатальному центрі є дев’ять апаратів штучної вентиляції легень. Із введенням карантину керівництво закладу ухвалило рішення про те, щоб планові операції, зокрема гінекологічні, у цей час не проводили.

"На сьогодні проводять планові акушерські операції. Тобто якщо пацієнтка з району чи з Луцька і в неї має бути плановий кесарів розтин, її оперують і надають медичну допомогу. Також допомогу надаватимуть у всіх ургентних випадках. Якщо буде багато вагітних жінок з ознаками інфекції, трансформуватимемо й інші пологові зали", - розповідає Надія Щурук.

Якщо ж жінка з дня на день очікує на появу дитини, то з появою переймів, вона має звернутися до приймального відділення, де її оглядає черговий лікар.
"Якщо це, скажімо, передвісники пологів і нема потреби в госпіталізації, їй надають потрібну інформацію, проводять запис КТГ і вона може повернутися додому. Якщо жінка потребує оперативного родорозрішення, це може вирішити районний гінеколог, він дає відповідне скерування, зазвичай це 39 тижнів вагітності, жінка поступає у приймальне відділення, її оформляють і наступного дня оперують", - розповідає медик.

Нині на обліку в перинатальному центрі понад 560 жінок.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
04 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024