Поділитись:

Циганка видурила в лучанки більше 200 тисяч гривень за зняття порчі

Середа, 25 березня 2020, 13:00
Циганка видурила в лучанки більше 200 тисяч гривень за зняття порчі

Раніше судима жінка ромської національності біля СНУ ім. Лесі Українки розповідаючи неправду про те, що на сім’ю перехожої наведено порчу, заволоділа чималою сумою коштів та дорогоцінностей.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області  від 19 березня 2020 року.

Так, зі слів потерпілої, вона 28 листопада 2016 року була біля СНУ ім. Лесі Українки, де до неї підійшла жінка ромської національності і сказала, що на її сім’ю наведена порча. Однак цьому можна зарадити, оскільки ромка має спеціальний дар. Його суть полягала в тому, що варто здійснити спеціальний ритуал із грошима вдома. Опісля цього ритуалу, гроші мала повернути.

Для обряду лучанка взяла гроші (3612 доларів США, 4850 євро, 60 злотих, 100 крон, 220 гривень)  та коштовності матері (золоті сережки, обручки, ланцюжок із хрестиком). Загалом для здійснення обряду залучили 253 тисяч 870 гривень.

Суть обряду полягав у тому, аби під час його здійснення коштовності та гроші покласти під вазон, а потім, попросивши принести свячену воду у господарів будинку, непомітно забрати кошти. Опісля ритуалу, ромка просила годину не чіпати вазон. Тож те, що гроші і коштовності зникли, помічали через певний проміжок часу.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена вину у злочині визнала повністю, однак не відшкодувала завданого збитку.

У результаті суд ухвалив визнати жінку, що знімала порчу, винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (Шахрайство) і призначити їй покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки і 9 місяців. Також суд ухвалив стягнути з неї матеріальну шкоду на користь потерпілої в сумі 253 тисячі 870 грн 56 коп та в дохід держави – 4 тисячі 48 грн 80 коп. (втрати на експертизи).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів