Поділитись:

На Волині – 12 підозр на коронавірус

Середа, 25 березня 2020, 14:15
На Волині – 12 підозр на коронавірус

У Волинській області зареєстровано перший, лабораторно підтверджений методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР) випадок COVID-19.

Захворіла дитина віком 7 років, мешканка Луцького району. Проводиться комплекс протиепідемічних заходів, встановлюється коло контактних осіб. Дівчинка разом з батьками ізольовані та спостерігається сімейним лікарем. Про це повідомили у Волинського обласному лабораторному центрі. 

На сьогодні здійснюється епідспостереження за ще 12-ма підозрилими випадками на коронавірус, зразки біологічного матеріалу від цих осіб направлено на дослідженні у  референс-лабораторії ДУ «ЦГЗ МОЗ України» м. Київ для виявлення нового коронавірусу. 

У 22 хворих підозра на COVID-19 відхилена, оскільки від референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» у м. Києві отримано негативні результати.

З початку епідеміологічного нагляду за COVID-19 проведено епідеміологічне розслідування 35 підозр на ймовірне зараження цим вірусом.

У лабораторному центрі наголошують на важливості дотримання умов карантину. 

"Уникайте скупчень людей, дотримуйтесь мінімум 1,5 дистанції, ретельно мийте руки та використовуйте антисептичні засоби. Стежте за своїм здоров’ям, адже ситуація з поширенням коронавірусної інфекції дуже серйозна. При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю та залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе та інших від інфікування", – йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024