Поділитись:

Лише ургентні хворі: як луцька лікарня працює в умовах карантину

П'ятниця, 27 березня 2020, 19:34

фото ілюстративне 

Луцька міська клінічна лікарня тепер працює в режимі суворого карантину. Тепер тут не приймають планових хворих і не пускають відвідувачів.

Заступник директора Луцької міської клінічної лікарні Андрій Смольянінов розповів, що змінилось у закладі, – пише Перший. 

Завдання лікарні під час епідемії – надання безперебійної цілодобової спеціалізованої та високоспеціалізованої стаціонарної і амбулаторної допомоги всім, хто її потребує. Планова госпіталізація зупинена. Лікарня приймає пацієнтів лише за невідкладними показами. Допомога надається як мешканцям Луцька, так і жителям прилеглих районів.

Тепер потрапити в лікарню можна лише через приймальне відділення. На вході у стаціонар поставили пост, через який пропускають лише пацієнтів, але не їхніх рідних та близьких. Відвідування хворих поки заборонене. У приймальному відділенні працюють медики у захисних халатах. Вони перевіряють температуру та запитують про симптоми ГРВІ у кожного нового хворого, незалежно від того, з чим він звернувся. Якщо є підозра на коронавірус, роблять тест.

Наразі заклад отримав 75 експрес-тестів. Поки жоден з проведених аналізів не підтвердив інфікування. Але, якщо це трапиться, лікарня не прийме хворого – його скерують в інфекційну або обласну лікарні.

Через те, що в закладі не приймають планових хворих, місця тут побільшало. Тому нових пацієнтів намагаються розміщати максимально відокремлено. Це на випадок, якщо в когось симптоми коронавірусу все ж проявляться пізніше. Станом на 20 березня у лікарні не було збільшення кількості пацієнтів з пневмоніями. 

Персонал приймального відділення та травмпункту постійно працює у захисному одязі: ізолюючих халатах, масках та рукавичках.

«Поки засоби захисту є, але запас дуже обмежений. Нам виділили гроші на закупівлю нових, але, на жаль, знайти їх не можемо – в Україні цих речей просто немає. Будемо дуже вдячні, якщо благодійники допоможуть знайти ізолюючі халати, шапочки, маски, краще – маски-респіратори типу N95, ffp2. Також ніколи не будуть зайвими антисептики – вони зараз витрачаються дуже інтенсивно», – каже заступник директора лікарні.

Персонал також щодня питають про самопочуття та міряють температуру. Із симптомами ГРВІ до роботи нікого не допускають.

Скільки часу такий карантин діятиме, тут поки не знають. Залежно від того, як розгортатиметься ситуація в Україні, – каже Андрій Смольянінов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів