Поділитись:

Волинь планують поділити на чотири райони, – Мінрегіон

П'ятниця, 27 березня 2020, 14:20

Міністерство розвитку громад та територій України спільно з парламентським комітетом провів онлайн-обговорення з регіональною владою щодо укрупнення районів. 

Про результати онлайн-конференції повідомили на сторінці Мінрегіону. 

«У процесі формування нових районів (округів, повітів, чи як би вони не називалися) важливо пам’ятати, що вони створюються винятково для організації державної виконавчої влади на місцях. Це вже будуть не ті райони, куди людям потрібно їздити за послугами: адміністративними, соціальними, медичними та іншими. Усі послуги ми передаємо на рівень спроможних громад. В районах залишаться лише служби, які координуватимуть діяльність державних органів, а отже «їздити в район» вже не буде за чим», – сказав заступник міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода.

Отож, Волинська ОДА запропонувала створити чотири райони: Володимир-Волинський, Камінь-Каширський, Ковельський та Луцький.

Народні депутати від Волинської області Ігор ГузьВ’ячеслав Рубльов та окремі експерти теж підтримують створення чотирьох районів із частковим корегуванням конфігурації в частині зарахування громад Горохівського району до складу Луцького району. Із їхніх слів, це консолідована позиція депутатів-мажоритарників.

Цю позицію під час онлайн-конференції підтримали також більшість асоціацій органів місцевого самоврядування та Волинська обласна рада.

Експертна пропозиція поділу області на три райони була названа більш прагматичною, але малоймовірною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів