Поділитись:

Тест на людяність

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 28 березня 2020, 07:40

фото для привернення уваги 

Так, це ще один блог про коронавірус. І не останній, бо зараз більше ні про що так не думається. Кількість заражених збільшується, карантин продовжується, люди бідкаються... але продовжують робити все наперекір рекомендаціям. Бо ж так завжди: думаєш, що ЦЕ може статися з будь-ким, але не з тобою.

А головне за час цього карантину – це не згубити людяність. Що ми вже успішно почали робити.  Бо ріст цін на продукти, маски, дезінфектори – звично й очікувано. А от дикість вчинків людей просто вражає. Згадуєте Нові Санжари? Тепер вони скрізь. Люди збивають температуру на кордоні, аби пройти температурний скринінг; десь у Франківську жінка з підозрою на коронавірус втікає з лікарні; сусіди зневажають сім'ї, де хтось нещодавно повернувся  з-за кордону; а ті ж, хто повернувся з-за кордону, чхав на ту самоізоляцію і спокійно розгулює магазинами в пошуках туалетного паперу і гречки; вечорами старшокласники збираються попід будинками на лавочках, бо ж карантин – весело; дівчата потай ходять на манікюр чи стрижку. Усе, як і було. Тільки в менших масштабах і приховано. Люди бояться "но-но" від поліції, але наче й не бояться вірусу, який вбив тисячі. І не розуміють, що небезпека – ЦЕ ВОНИ. А егоїзм вбиває. У прямому сенсі. 

Карантинний час, який мав би чомусь філософському навчити, більшість в кращому випадку просто просидить. А потім, боюся, забуде всі уроки, які дає нам зараз доля.

Так, те, чим ви жили, про що мріяли, цілі, які ви ставили, завмерли в очікуваннях. Карантин повалив ваші найближчі плани. Але краще вже плани, а не життя. Наберіться терпцю і пильнуйте не свій манікюр, а здоров'я. І не лише своє – УСІХ.  

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Коронавірус

Надрукувати
мітки:
коментарів