Поділитись:

Для дистанційного навчання в Луцьку створять опорні ресурсні осередки

Субота, 28 березня 2020, 10:30
Для дистанційного навчання в Луцьку створять опорні ресурсні осередки

Аби педагоги могли краще працювати в режимі дистанційного навчання, потрібно мати більше видів, засобів, методик навчання такої форми, які мали би бути розташовані на центральних платформах.

Таку думку в ефірі телеканалу “Аверс” озвучила керівник луцького управління освіти Зіновія Лещенко.

Вона зазначила, що потрібно виробити такі методики, які будуть актуальні для різних навчальних закладів, не залежно від їх профілю та рівня. Тож у місті вирішили створити власні ресурсні осередки на базі шкіл, які б полегшили освітянам роботу.

“Ми довго думали, як ще краще організувати процес, бо не всі школи мають такі можливості, як 21 гімназія, 14-та. 27-ма, 9-та, 4-та школа. Тому ми вирішили створити такі опорні ресурсні осередки. Кожна школа матиме свій, до якого буде стікатися інформація у вигляді конспектів уроків, відеофрагментів, відеоуроків із посиланням на цікаві та потрібні джерела здобуття знань для педагогів, для батьків з кожного предмету в розрізі кожного класу. І зібраний матеріал по ходу програми буде розміщуватися (ми так подумали) на сайті міжшкільного виробничого комбінату”, - розповіла Зіновія Лещенко.

Щодо того, яка школа з якого предмету стане цим осередком, педагогом повідомлять вже з понеділка, оскільки тривали канікули.

Зіновія Лещенко підкреслила, що прочитати уроки в онлайн режимі — це нова непроста задача для педагогів.

“Це окрема, важка підготовка. Тому що з величезної кількості матеріалу треба вибрати ті тези, без яких подальше здобуття знань в цьому класі, буде неможливим”, - зауважила освітянка.

Вона попросила всіх учасників освітнього процесу набратися терпіння, оскільки не відомо, на скільки довго триватиме карантин. Поки що за попередньою інформацією він триватиме до 24 квітня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів