Поділитись:

У центрі Луцька запрацював рекрутинговий пункт

П'ятниця, 08 липня 2016, 08:21

На Театральному майдані в Луцьку 7 липня розгорнули рекрутинговий пункт, аби донести населенню інформацію про соціальні гарантії та перспективи у військовій службі на контрактній основі.

Згодом такі пересувні пункти будуть діяти біля торгово-розважального комплексу "Порт-Сіті" та кінотеатру "Промінь". Працюватимуть вони у вівторок, четвер та суботу у взаємодії з Луцьким об'єднаним міським військовим комісаріатом, – повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Військовий комісар, підполковник Василь Худик зазначає, що з міста обласного значення в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року значно збільшилась кількість громадян, які бажають проходити військову службу за контрактом.

Служба в Збройних силах України передусім передбачає такі державні гарантії:

  • стабільне грошове забезпечення - від 7 000 грн у залежності від займаної посади (стрілець – 7 003 грн + 4 200 у зоні АТО, старший стрілець - 7499 грн, командир відділення – 8 034 грн + 4 200 у зоні АТО);
  • санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристичних базах Міністерства оборони України за бажанням військовослужбовця;
  • можливість ЗАОЧНО навчатись у вищих військових навчальних закладах без відриву від проходження військової служби для здобуття ВИЩОЇ освіти (під час 2 контракту);
  • виплату грошової компенсації за піднайом житла для осіб рядового, сержантського та старшинського складу (подано законопроект на розгляд Верховної Ради на затвердження);
  • щорічну відпустку зі збереженням місячного грошового забезпечення та додаткової грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення;
  • безоплатну кваліфіковану медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров'я як військовослужбовців, так і членів їх сімей;
  • можливість отримання первинного офіцерського звання військовослужбовцями сержантського (старшинського) складу, які мають вищу освіту, у короткі терміни при їх направленні у ВНЗ (до року часу - інформаційно).

"Крім цього, весняний призов громадян України на строкову військову службу здивував, коли за останні 4-5 років ми не були спроможні призвати на строкову військову службу. Весною 2016 року було призвано 22% з Луцького ОМВК від плану Волинської області. Молоді люди почали більш усвідомлювати та цінувати рідну землю, сім'ю та домівку. Зараз, коли закінчився призов, ми стараємось більше звернути увагу на службу за контрактом", – зазначив Василь Худик.

Також, Луцький об'єднаний міський військовий комісаріат активізував співпрацю з міським центром зайнятості (вул. Ярощука, 2), районним центром зайнятості (вул. Конякіна, 2), департаментом соціальної політики (пр.-т Волі 4а).

Громадяни міста Луцька, які уклали контракт для проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України та були направлені Луцьким об'єднаним міським військовим комісаріатом у навчальні військові частини, отримають одноразову грошову допомогу в розмірі 5 000 грн, - таке рішення прийняла Луцька міська рада на сесії 30 березня 2016 року.

Крім цього, за ініціативи Луцького міського голови Миколи Романюка, ця одноразова грошова допомога буде виплачена і військовослужбовцям Збройних Сил України, які зареєстровані у місті Луцьку та були призваними Луцьким об'єднаним міським військовим комісаріатом на військову службу за контрактом, починаючи з 01 січня 2014 року, а не 01 січня 2016 року, як це передбачалося.

Одноразова грошова допомога буде перерахована на рахунок військовослужбовця одразу ж після повідомлення Луцьким об'єднаним міським військовим комісаріатом про його прийняття на військову службу за контрактом.

Луцька районна державна адміністрація ухвалила рішення виплачувати одноразову грошову допомогу кожному жителю Луцького району, який призваний на військову службу за контрактом через Луцький об'єднаний міський військовий комісаріат у Збройні Сили України 5 000 грн та 6 000 грн тим військовослужбовцям, які після призову на контракт були відправлені в район проведення антитерористичної операції на сході країни.

Ознайомитись з усіма положеннями військової служби за контрактом можна у рекрутингових пересувних пунктах, стаціонарних інформаційних пунктах у місті Луцьку у зазначені дні (вівторок, четвер та субота), або ж у Луцькому об'єднаному міському військовому комісаріаті: Луцьк, вул. Теремнівська 85а, кабінет 406. Контактні телефони: 75-14-31 , 066-249-58-85, 068-484-01-60.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
31 січня 2024
29 січня 2024
24 грудня 2023
12 грудня 2023
10:08
05 листопада 2023
03 листопада 2023
20:27
04 жовтня 2023
23 вересня 2023
21 вересня 2023