Поділитись:

Через пандемію коронавірусу у світі може бути дефіцит презервативів

Понеділок, 30 березня 2020, 01:21

Найбільший у світі виробник презервативів – компанія Karex Bhd, яка виробляє кожен п'ятий презерватив у світі – попереджає, що світ дуже скоро може зіткнутися з дефіцитом їхньої продукції. 

Це повʼязано із зростанням попиту серед людей, які перебувають на карантині, – повідомляє Бабель з посиланнями на Bloomberg.

Karex відновила роботу своїх фабрик після тижневої паузи. Зараз до роботи вона залучила тільки половину працівників, щоб не порушувати правила карантину, організованого в Малайзії для боротьби з коронавірусом. Karex також вказує, що презервативи в основному виробляються в Китаї та Індії – двох країнах, яким завдала сильного удару пандемія.

Попит при цьому зростає «в двозначних числах», адже від людей у всьому світі вимагають залишатися вдома. За словами гендиректора Karex, впливає на зростання попиту й те, що багато хто не хоче заводити дітей через невизначене майбутнє.

Презервативи також можуть значно подорожчати, попередив очільник компанії, адже їх важко експортувати через закриті кордони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів