Поділитись:

В Україні затвердили стандарти надання меддопомоги при COVID-19

Неділя, 29 березня 2020, 22:07

У неділю, 29 березня, Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило наказ про організацію надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу COVID-19. Цим наказом затверджуються стандарти екстреної медичної допомоги та меддопомоги при коронавірусі.

Як пояснив на брифінгу у Києві головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, передбачається впровадження клінічного сортування, пише Кореспондент.

 

Від 29 березня в Україні госпіталізуватимуть коронавірусних хворих лише у стані середньої тяжкості та тяжкому.

"Госпіталізувати до лікарень повинні хворих середнього і тяжкого ступеня перебігу хвороби. Всі інші повинні лікуватися в амбулаторних умовах під наглядом і медико-санітарним спостереженням", – сказав він.

Ляшко зазначив, що у документах МОЗ міститься низка рекомендацій, які стосуються алгоритму виявлення захворювання, алгоритму роботи екстреної медичної допомоги, епідеміологів. Вони також містять правила використання засобів індивідуального захисту, правила догляду за хворими з COVID-19 в домашніх умовах, критерії для госпіталізації хворих у тяжких і середньої тяжкості випадках.

Ляшко наголосив, що нині "не існує специфічного лікування коронавірусної хвороби, здійснюється симптоматичне лікування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів