Поділитись:

Безкоштовно евакуйовані з В'єтнаму українці намагалися втекти з-під обсервації (відео)

Понеділок, 30 березня 2020, 12:01
Безкоштовно евакуйовані з В'єтнаму українці намагалися втекти з-під обсервації (відео)

У аеропорту «Бориспіль» евакуйовані з В'єтнаму українці намагалися втекти з-під обсервації, яка планувалася через коронавірус, та, виламуючи двері, тікали з аеропорту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення журналіста Віталія Глаголи у Facebook.

«Ситуація наступна. Київ, аеропорт «Бориспіль», рейс із В‘єтнаму щойно прилетів. Українці, які прилетіли в країну відмовляються від обсервації і вириваються із аеропорту. Щойно. Приїхала поліція і Нацгвардія, але не сильно допомагає. Відео від мого підписника-водія, який зустрічав прибулих в аеропорту», – написав він.

За інформацією Уніан, цей рейс повністю оплатив в’єтнамський бізнесмен, щоб евакуювати своїх співгромадян з України. Посольство України домовилось про те, аби разом захопити й українців по дорозі сюди. Тобто, українці нічого не заплатили за переліт.

Єдина умову, яку поставили – це відправка українців по прильоту на карантин на 2 тижні та внесок по 200 доларів з людини на її забезпечення.

На початку евакуйовані громадяни погодились, та по прильоту ситуація пішла геть в іншу сторону. Прибувши до аеропорту, вони відмовились від обсервації та почали прориватись з аеропорту силою. На місце прибула Національна гвардія.

Натомість, самі пасажири «в'єтнамського» рейсу стверджують, що перед перельотом мови про обсервацію нібито не було, пише «Київ оперативний» у Facebook.

«Як кажуть самі люди – 2 години вони просто очікували доки приймуть хоча б якесь рішення і потім у першої 10-ки просто здали нерви. Інші ж спокійно вийшли. Також, пасажири наголошують, що перед перельотом (який організував в‘єтнамський бізнесмен, щоб зібрати своїх громадян з території України, а МЗС України домовилося, щоб по дорозі відвезти українців додому) мови про обсервацію не було. Хоча, сам перевізник каже, що це була одна із основних умов перельоту», – пише видання.

Пізніше у коментарі РБК-Україна речник поліції Київської області Віталіна Грохольська пояснила, що громадяни України, які прилетіли з В'єтнаму відмовились від організації їх перевезення до місць обсервації.

«Прибули громадяни України з В’єтнаму. Їх планували вивезти гуртом – організовано, автобусами. Однак, ці люди відмовились, адже багато кого з них зустрічали родичі. Вони своїм ходом виїхали з аеропорту. Інформації про те, що вони відмовились від обсервації немає. Вони всі підписали відповідні документи про самоізоляцію і виїхали своїм ходом з «Борисполя», – заявила Грохольська.

З її слів, поліція не склала жодного адмінпротоколу та не затримала жодного громадянина.

«Можливо якісь моменти непорозуміння були, але грубого порушення правопорядку нами не зафіксовано. Нікого не затримано», – додала вона.

Речник поліції пояснила, що всі люди з родичами поїхали до себе додому та не будуть проходити обсервацію ні в яких окремих приміщеннях.

«Підстав для того, щоб їх окремо в обсервації тримати немає. Люди підписують документ про самоізоляцію і зобов'язуються її дотримуватись», – додали в пресслужбі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024