Поділитись:

"Нові тарифи лише погіршать ситуацію", – директорка "Луцьктепла"

П'ятниця, 08 липня 2016, 11:24
«Нові тарифи лише погіршать ситуацію», – директорка «Луцьктепла»

З усіх комунальних установ Луцька ситуація на ДКП "Луцьктепло" найчастіше описується, як найкритичніша. За останні кілька років підприємство пережило численні зміни керівництва, протести колективу та накопичення мільйонних боргів.

Нещодавно "Луцьктепло" отримало нову директорку. Нею стала Валентина Малютіна, яка кілька місяців поспіль виконувала обов'язки керівника підприємства, – пише Волинь-24.

Посадовиця розповіла про те, чому нові тарифи лише погіршать ситуацію.

– Тобто підвищення тарифів на тепло та гарячу воду з 1 липня – це палиця в двох кінцях для підприємства – з одного боку "Луцьктепло" може більше отримати за надані послуги, а з іншого – борг населення, яке не в змозі їх оплатити, зростатиме?

– Ні, аж ніяк! Нові тарифи не принесуть підприємству ніякого прибутку. Якщо в старих тарифах складова газу – 70%, тобто у нас залишалось 30% від сплаченого, то в нових тарифах складова газу і електрики – більше 90%. Тобто підприємству залишатиметься 9, 8%, а все решта піде "Нафтогазу". З сотні гривень, зібраної у людей, ми отримаємо менше 10. Для нас рентабельність тарифів рівна нулю. Гроші є тільки на маленькі зарплати, а на розвиток, якусь модернізацію не залишається нічого.

Це лише погіршить ситуацію на підприємстві, тому що ми змушені будемо зібрати масу коштів, щоб перерахувати НАК "Нафтогаз України".

З 1 липня тарифи на централізоване опалення та гаряче водопостачання в Україні зросли вдвічі. Підвищення тарифів пов'язане з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств на рівні 6,8 тисяч гривень за тисячу кубометрів. Лучанам з лічильниками Гкал тепла коштуватиме майже 1339 гривень, а споживачам без лічильників обігрів 1 квадратного метра житла обійдеться у 30, 07 гривень. Вартість кубометра гарячої води тепер коливається від 71,29 до 77, 29 гривень, залежно від наявності сушки для рушників

– І, напевно, ж зросте заборгованість населення?

– Так, заборгованість точно зростатиме, а НАК, як показує практика, все одно забере своє, тобто ми свій відсоток отримаємо в останню чергу. Ситуація доведена до абсурду.

Надрукувати
мітки:
коментарів