Поділитись:

Біля дитячої лікарні в Луцьку встановили намет для прийому хворих на коронавірус (фото)

Вівторок, 31 березня 2020, 15:24

В Луцьку біля обласної дитячої лікарні рятувальники встановили намет для обстеження пацієнтів із підозрою на коронавірус.

Його, зі слів речника обласного управлніня Держслужби із надзвичайних ситуацій Володимира Нестерова, передали в користування медзакладу, – повідомляє UA:Волинь.

Медичний директор дитячої лікарні Ігор Дородних розповів, що намет будуть використовувати у випадку масових поступлень пацієнтів із підозрою на коронавірус.

"Сортувальний пост забезпечується медичним персоналом для того, щоб ми могли скерувати правильно потоки, максимально розмежувати інфікованих і неінфікованих діток. І оцінювати стан дітей, які будуть поступати, визначати, чи потребує штучної вентиляції легень, реанімаційних заходів. Чи дитина буде лікуватися в боксованій палаті чи взагалі у відділенні, де знаходяться всі соматичні хворі. Там обладнання має бути мінімальне, тільки, щоб зручно було медперсоналу для огляду пацієнтів і визначення їхнього стану. Це кушетка має бути, засоби термометрії і ведення документації .Це тільки первинний огляд", – зазначив він.

За інформацією ДСНС, в усіх областях України та Києві встановили 217 таких пунктів.

В них лікарі зможуть проводити первинний огляд пацієнтів з коронавірусною хворобою та ухвалювати рішення щодо їх подальшої госпіталізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів