Поділитись:

Facebook додасть в Messenger засекречені чати

П'ятниця, 08 липня 2016, 18:55
Facebook додасть в Messenger засекречені чати

У п'ятницю, 8 липня, соцмережа Facebook оголосила про тестування можливості створення засекречених діалогів у месенджері.

"Секретні" діалоги буде закодовано таким чином, що написане буде доступно лише користувачам двох пристроїв, з яких відбувається розмова, і навіть сам Facebook не зможе їх прочитати, – повідомляє ТСН.

Також їх неможливо буде передати до правоохоронних органів, навіть якщо ті проситимуть дуже наполегливо, пише Business Insider. Користувачам нададуть можливість вмикати таймер, після закінчення якого секретні діалоги видалять без сліду. Нещодавно до подібних безпекових технологій вдалися Apple's iMessage та WhatsApp.

Ключова відмінність, яку пропонує Facebook, полягає у тому, що користувач зможе обирати, які повідомлення шифрувати, а які – ні. Facebook розробив свою технологію шифрування повідомлень на протоколах, які також використовується, щоб забезпечити безпеку спілкування WhatsApp.

Технологічні подробиці нововведення у соцмережі обіцяють повідомити згодом. Найбільшим мінусом "секретних чатів" називають те, що виникнуть великі проблеми з синхронізацією повідомлень на різних пристроях користувача.

"Користувач сам обере, чи спілкуватись через секретні чати. Ми це робимо тому, що багато людей хочуть, аби Messenger працював синхронно, коли вони користуються різними девайсами – телефоном, комп'ютером або планшетом. А секретні чати будуть доступні лише на тому пристрої, з якого їх було написано. Це не для всіх буде зручно. Також важливо зазначити, що у таких чатах неможливо передавати деякі різновиди контенту – такі, як гіфки, відео, платежі та інші популярні опції", – йдеться у повідомленні соцмережі.

Надрукувати
мітки:
коментарів