Поділитись:

Вибори на 23-му окрузі: кандидатам дозволили агітувати в заборонених місцях

Неділя, 10 липня 2016, 09:03

25 сільських рад на Волині прийняли рішення про відведення місць для розміщення передвиборної агітації, що суперечать закону. Крім того, більшість цих рішень не відповідають термінам, передбаченим у законі

Про це повідомляє "Опора".

За результатами моніторингу Громадянської мережі ОПОРА, 15 сільських рад у Камінь-Каширському районі, 2 – у Маневицькому та 8 – у Любешівському своїми рішення надали дозвіл кандидатам у 23-му виборчому окрузі з виборів народних депутатів України розміщувати друковані агітаційні матеріали у школах, ФАПах, адміністративних приміщеннях сільських рад, на пошті і, навіть, на виборчих дільницях.

Зокрема, у Любешівському районі Бихівська, Березичівська та Зарудчівська сільські ради своїми рішеннями дозволили розміщувати друковану агітаційну продукцію у приміщеннях фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів; Березичівська, Великогрушанська та Зарудчівська сільські ради – у приміщеннях загальноосвітніх шкіл; Березичівська, Великогрушанська, Гірківська, Люб'язівська, Малогрушанська та Щитинська сільські ради – у адміністративних приміщеннях сільських рад. Усі рішення підписані сільськими головами відповідних рад.

До слова, спостерігачам ОПОРИ вдалося поспілкуватися із Березичівським сільським головою Миколою Вітовщиком. Він зазначив, що місця для агітації у селі визначено, проте жодного документу з цього приводу немає. "Є стенди оголошень біля клубу, біля сільської ради і по магазинах можна розміщувати агітацію… У ФАПах також можна розміщувати", - зазначив посадовець.

Схожа ситуація і у Камінь-Каширському районі, де у адміністративних приміщеннях сільських рад своїми рішеннями надали дозвіл розміщувати агітаційні матеріали Боровненська, Верхівська, Видертська, Ворокомлівська, Грудківська, Гуто-Боровненська, Заліська, Личинівська, Нуйнівська, Стобихівська та Черченська сільські ради. Крім того, Гуто-Боровненська сільська рада відповідно до рішення № 12 від 15.06.2016 р. визначила місцем розміщення агітаційних матеріалів кандидатів школу у с. Малі Голоби. Так само у школі с. Запруддя дозволено розміщувати агітаційну продукцію відповідно до рішення Сошичненської сільської ради. У приміщенні ФАПУ у с. Ставище відповідно до рішення Качинської сільської ради можна кандидатам розміщувати друковану агітацію, а у приміщенні поштового відділення у с. Карасин – відповідно до рішення Карасинської сільської ради від 12.05.2016 р.

У Маневицькому районі на Волині, де територіально знаходиться окружна виборча комісія, вимогу закону щодо заборони розміщувати друковану агітаційну продукцію у приміщеннях держаної та комунальної форм власності проігнорували Рудниківська та Колківська сільські ради. Так, відповідно до рішення виконкому Рудниківської сільської ради № 21 від 19.05.2016 р. вирішено відвести місця для розміщення передвиборної агітації, куди включити загальноосвітню школу у с. Калинівка. У відповідному рішенні виконкому Колківської сільської ради № 24 від 19.05.2016 р. з-поміж таких місць визначено приміщення виборчих дільниць.

Схожа ситуація й у Ківерцівському районі. Рішення або відсутні, або містять такі місця агітації, які заборонені законом. Наприклад, секретар Озерської сільської ради зазначила спостерігачам ОПОРИ, що рішення про розміщення агітаційної продукції затверджено не було. Де саме у селі потрібно розміщувати агітаційні матеріали кандидатів жінка не пояснила.

Надрукувати
мітки:
коментарів