Поділитись:

Луцьк не спалюватиме сміття через протести

Вівторок, 12 липня 2016, 12:52
Луцьк не спалюватиме сміття через протести

Відходи на сміттєзвалищі у селі Брище не спалюватимуть через обурення місцевих мешканців.

Про це Волинь24 розповів Луцький міський голова Микола Романюк.

Він підкреслив, що спеціальну піч для спалювання сміття комунальники змушені були забрати, так і не почавши її використовувати.

"Шкода, що політика в цьому питанні зіграла певну роль. Місцеве населення дезінформували і нам дуже шкода, що піч забрали, тому що вона одна з найсучасніших в Україні. Ця піч була розміром з 1/20 фури, а решту місця займало обладнання. Вона відповідала всім європейським стандартам і такі печі використовуються у всьому світі", – зазначив міський голова.

Із його слів, у місті є дуже багато відходів, які можна утилізувати, лише спаливши. Для прикладу, це використані шприци, біологічні відходи (частини тіла).

"Це величезна проблема. Біологічні відходи у нас вивозяться в яму Беккера. А ви знаєте, скільки в нас біологічних відходів: рук, ніг, апендицитів? 2 тонни на рік!", – бідкається посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ ХОЧУТЬ ЗАПРОВАДИТИ ПОДАТОК НА СМІТТЯ

Микола Романюк каже, що вартість печі йому невідома, адже придбана вона була за кошти інвесторів. Однак, приблизна ціна – близько 20 мільйонів. Наразі піч забрали до іншого міста.

"ЇЇ з радістю будь-хто взяв би, бо це сучасна європейська піч", – додає міський голова.

Найближчим часом проблему накопичення сміття у Луцьку планують вирішувати з допомогою роздільного збирання, сортування та відправки відходів на переробку. Зокрема, планується пришвидшити роботу сортувальної лінії.

Надрукувати
мітки:
коментарів