Поділитись:

Без ремонту проспекту Волі та Театрального майдану: що втратить Луцьк через карантин

Четвер, 16 квітня 2020, 20:00
Без ремонту проспекту Волі та Театрального майдану: що втратить Луцьк через карантин

Уже в березні недовиконання бюджету становить близько 12,5 мільйонів гривень, враховуючи те, що фактично половину березня бізнес працював у звичному режимі. 

Про це повідомив радник міського голови Ігор Поліщук. Із його слів, у квітні цю суму треба множити на два. 

"Від податків, від ПДФО ми недоотримаємо 25 мільйонів у квітні і недоотримаємо у квітні плату за землю, яка становить орієнтовно 10 мільйонів гривень, та плату за нерухомість – приблизно 2,5 мільйони. Орієнтовно ми недоотримаємо 50 мільйонів гривень до бюджету", – підрахував Поліщук. 

Також, з його слів, від ряду проєктів доведеться відмовитися. Очевидно, що це буде капітальний ремонт проспекту Волі і капітальний ремонт Театрального майдану. 

За словами депутатки Луцької міської ради та представниці громадянського руху «Свідомі» Алли Надточій, це питання можна врегулювати. Вона пропонує потрохи давати волю бізнесу виходити з карантину. Саме так, на її думку, вдасться хоч якось зменшити бюджетні втрати.

«Необхідно створити робочу групу з числа депутатів з різних фракцій. Так само залучити туди бізнес. Різних так само сегментів. Зрозуміти, напрацювати, які бізнеса, якби працювали, приносили дохід і прибуток місту, які просто забезпечили себе як роботодавці. Якщо не буде такого спалаху великого, то мені здається, що ми вже поступово могли б деякі бізнеса відпускати»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів