Поділитись:

"Поляки так і не вивчили історію", – депутат Волинської облради

Середа, 13 липня 2016, 10:24
«Поляки так і не вивчили історію», – депутат Волинської облради

Депутат Волинської обласної ради Анатолій Вітів радить полякам, зокрема, лідеру керівної партії "Право і справедливість" Ярославу Качиньському, "трохи почитати історію". Після чого вибачитися перед українцями "за агресивну, окупаційну, колоніальну, загарбницьку політику, яку здійснювала держава ще з середини 14 століття проти української нації".

Про це депутат написав у Facebook.

"Польські політики переходять межу, після якої може не бути повернення. Поки українці ціною власних життів черговий раз на Сході рятують всю Європу, а зокрема і особливо Польщу, від азіатської навали одурманених московитів, поляки всаджують нам ніж у спину. Історія знає багато прикладів, коли подібні речі призводили до катастрофи і поразки як України, так і Польщі", – переконаний Вітів.

Він вважає звинувачення українців у геноциді цілковитим абсурдом.

"У цій ситуації військового протистояння з Кремлем, наступною мішенню буде Польща. Це не розуміють лише недалекоглядні польські політики або агенти впливу Росії. Подібні кроки польських політиків є не інакше як самовбивчими для них самих", – йдеться у дописі.

Зі слів Анатолія Вітіва, поляки так і не вивчили уроки історії. І замість того, щоб будувати з Україною рівноправні стосунки, "нагнітають істерію, яка вигідна Росії – спільному ворогу незалежної України та Польщі".

"Якщо слідувати історичній правді, не українці мають просити прощення у поляків, а польська влада має попросити прощення в українців за багатовікову політику пацифікації та колонізації. Українці боролися за свою державу на своїй землі", – переонаний депутат.

Надрукувати
мітки:
коментарів