Поділитись:

Комунальні аптеки не хочуть приєднуватися до мережі "Волиньфармпостач"

Середа, 13 липня 2016, 15:15
Комунальні аптеки не хочуть приєднуватися до мережі

Волинська обласна рада ініціює реорганізацію трьох комунальних аптек Луцька (№ 50, № 133 та № 112) до мережі державного виробничо-торгового підприємства "Волиньфармпостач", мотивуючи це тим, що приєднання поліпшить їхні економічні показники.

Проте завідувач комунальної аптеки № 50 Анатолій Гаврилюк з цим не погоджується. Про це він повідомив на засіданні постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 13 липня.

Керівник аптеки вважає, що таке приєднання не принесе їм жодного покращення і направлене на знищення колективів аптек і залишення їх без засобів існування. Це при тому, що комунальні аптеки мають високі показники.

"У аптеці № 50 5 700 гривень – середня зарплата. Аптеки рентабельні, прибуткові. Платимо всі податки. Ми працюємо на ринку як самостійні юридичні особи вже 20 років", – каже Гаврилюк.

Він зауважує: якщо середня націнка аптек 20 %, то у них – 16 %. Також на думку Анатолія Гаврилюка, за всі роки їхня аптека "набила" собі клієнтів, яких може втратити через реорганізацію.

Крім того, керівник закладу переконаний, що у разі приєднання вони втратять в оперативності постачання ліків. Кожна аптека окремо, на думку Гаврилюка, більш оперативна у діяльності, ніж велика система.

Також керівник аптеки зауважив, що вони постійно обслуговують чорнобильців, а також мають багато ексклюзивних препаратів.

Депутат Михайло Імберовський висловив думку, що "укрупнення підприємства не дозволить отримати клієнту кращі послуги".

У підсумку голова комісії Анатолій Вітів запропонував провести широку нараду щодо цього питання і вислухати всі аргументи "за" і "проти". Тому запропонував не розглядати це питання на сесії 14 липня.

Надрукувати
мітки:
коментарів