Поділитись:

Луцьких прикордонників покарали за порушення закону

Середа, 13 липня 2016, 17:37

Прокуратура перевірила роботу Луцького прикордонного загону.

Упродовж 2016 року підрозділами прикордонного загону адміністративно затримали та доставили до відділів прикордонної служби 56 осіб, – повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

У результаті перевірки виявили випадки безпідставного нескладання протоколів про адміністративне правопорушення під час адміністративного затримання шести іноземців. Встановили також порушення вимог закону при складанні посадовцями загону протоколів про адміністративне затримання.

Допускалися ними і факти проведення особистого огляду, огляду речей та вилучення речей і документів затриманих осіб без залучення двох понятих.

Виявлено в роботі прикордонного загону й випадки безпідставного прийняття рішення про примусове повернення та ініціювання примусового видворення іноземців за межі України.

Так, штаб Луцького прикордонного загону прийняв рішення про примусове повернення за межі України й у зв'язку з цим у подальшому видворено з країни громадянина Республіки Афганістан, який звернувся за отриманням статусу біженця та легально перебував на території нашої держави.

Працівники ж штабу Луцького прикордонного загону неналежно здійснюють відомчий контроль за дотриманням законодавства про адміністративні правопорушення в роботі підпорядкованих відділів прикордонної служби.

Відтак прокуратура Волинської області звернулася до начальника Луцького прикордонного загону з вимогою негайно вжити заходів до усунення виявлених порушень та притягнути до дисциплінарної відповідальності службових осіб, відповідальних за їх допущення.

Отож, трьох прикордонників покарали.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
18 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024