Поділитись:

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Четвер, 14 липня 2016, 13:30
Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Луцька міська влада інформує про роботи, які здійснили в місті за перше півріччя 2016 року.

Інформація розміщена на офіційному сайті Луцької міської ради.

Роботи, здійснені за півріччя 2016 року

Здійснили капітальний ремонт вулиць Вахтангова, Волинська, Гетьмана Дорошенка, Зв'язківців,Воровського, Князів Острозьких, Підгаєцька, Сапалаївська, Сковороди, Словацького, Шота Руставелі (на ділянці від вул.Грабовського до вул. Гостинна), тротуару на вулиці Івана Кожедуба в районі ДНЗ № 18, заїзд з проспекту Відродження до гімназії № 18 та ДНЗ № 35.

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Розпочали ремонт вулиці Лесі Українки. Зараз там знімають стару бруківку, згодом будуть ремонтувати зливову каналізацію. Проектом передбачені роботи з влаштування нового покриття бруківкою, озеленення, встановлення додаткового зовнішнього освітлення та малих архітектурних форм. До слова, через зрізання дерев на вулиці, що передбачено проектом, розгорівся скандал.

Завершили капітальний ремонт прибудинкових територій на бульварі Дружби народів, 13; вулицях Бенделіані, 1 а, 3 а; Володимирській, 95, 95 а, 96, 97, 99; Гетьмана Мазепи, 49; Гордіюк, 4, 4а, 8; Конякіна, 12, 12а, 12 б; Степана Бандери, 18, 20, 22; проспектах Соборності, 12, 14, 16; Волі, 22, 37, 39, 39а.

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Дев'ятнадцять вулиць та провулків відсипані білощебеневим покриттям: Вишенського, Балакірєва, Західна, Зелена, Колгоспна, Садова, пров.Садовий, Симиренка, Стефаника, Балківська, Лисенка, Сєченова, з'їзд з вулиці Стефаника на Володимирську, перехрестя Симиренка і Стефаника, перехрестя Рєпіна і Садової, Берестова, Руданського, Степова від вул. Володимирської, Християнська (частково).

Облаштували бруківкою тротуари на проспекті Молоді.

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Тривають роботи з капітального ремонту фасаду житлового будинку № 67 на вул. Лесі Українки. Робочим проектом передбачено виконання робіт з демонтажу облицювальної плитки в місцях її відшарування, утеплення фасаду з подальшим штукатуренням та фарбуванням, влаштування декоративного банера на скляній конструкції зі сторони Театрального майдану та флагштоку з Державним Прапором України на покрівлі будинку.

Облаштовані новими світлодіодними світильниками вулиці Глушець, Паркова, Словацького, Карпенка-Карого, Набережна, проспект Волі частково (до вулиці Шопена), меморіальний комплекс "Вічна слава".

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Встановили зовнішнє освітлення на вулицях Новочерчицька, Ветеранів та В'ячеслава Чорновола. Капітально відремонтували освітлення на вулиці Івана Франка.

Завершили реконструкцію світлофорних об'єктів із встановленням нових світлофорів на перехрестях вулиць Ковельська — Глінки та проспекту Волі — вулиці Паркова.

Освітлили пішоходні переходи на проспекті Волі, вулицях Конякіна та Дубнівська.

Триває будівництво школи у 55-му мікрорайоні міста. Постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 року з державного бюджету виділено 11,5 мільйонів гривень. Проектом передбачене будівництво не лише навчальних класів, гурткових, актового залу, бібліотеки, медичного блоку та інших необхідних для школи приміщень, але й 25-метрового басейну, а також спортивного комплексу, що відповідатиме всім європейським вимогам, і дозволить приймати в місті Луцьку змагання міжнародного рівня.

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Загальна вартість проекту будівництва школи, відповідно до кошторису, становить 88 664,81 тис. грн. З міського бюджету у 2016 році передбачене фінансування в сумі 8 млн грн.

Ввели в експлуатацію після капітального ремонту плавальний басейн ЗОШ № 20.

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Зробили капітальний ремонт харчоблоків ДНЗ №№ 31 і 17, покрівлі над харчоблоком ДНЗ №9.

Виконали гідрохімічне очищення системи опалення у ДНЗ №№ 5, 8, 18, 7,30.

Завершили капітальні ремонти санвузлів в ЗНЗ №№ 7, 10, 13, 19, виконують у ЗНЗ №№ 5, 17, 20, 22, 23, 24, 25.

Виконали капітальний ремонт вентиляції у ДНЗ №№ 31, 34.

Здійснили капітальний ремонт приміщення уКЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №3", де встановлено сучасний цифровий флюорограф.

Провели заміну двох ліфтів у КЗ "Луцька міська клінічна лікарня".

Придбали кардіодатчик для КЗ "Луцька міська дитяча поліклініка", зараз триває капітальний ремонт інфекційного блоку.

Здійснили капітальний ремонт приміщень 4-го поверху жіночої консультації у КЗ "Луцький клінічний пологовий будинок".

Виконали капітальний ремонт клінічної лабораторії у КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" .

Здійснили ремонти клубів за місцем проживання "Атлет" та "Юність".

Провели місячник з облаштування спортивних майданчиків у мікрорайонах міста Луцька.

Започаткували щорічний Чемпіонат Луцька із дворового футболу. Проведено групові відбіркові та півфінальні матчі (понад 250 за участю 800 лучан, 72 команди).

Провели традиційні легкоатлетичні змагання "Луцька десятка".

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Здійснили заходи щодо організації роботи двох луцьких пляжів (у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки та на Теремнівських ставках). Території облаштовані, забезпечені рятувальниками та оформлені паспорти.

Розпочали реконструкцію літньої естради "Ротонда" у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Всі роботи здійснює інвестор за власні кошти.

Спільно з соціально відповідальним бізнесом (ТОВ "Модерн-Експо" (генеральний директор Петро Пилипюк), ТОВ "Волинь-Зерно-Продукт" (директор Євген Дудка), приватний підприємець, депутат Луцької міської ради Петро Нестерук, ГО "Волинська асаціація перевізників таксі" (голова Сергій Романчук, член виконавчого комітету Луцької міської ради) здійснено розчистку та благоустрій Парку 900-річчя Луцьку. Зокрема, було видалено понад 100 старих, аварійних та перестиглих дерев, розчищено 2 га чагарників, встановлено 50 лавок та 20 сміттєвих урн.

Розпочали роботи з розчистки парку "Конякіна-Гордіюк". Розробили та затвердили Концепцію розвитку парку. Підписано меморандум про співпрацю із Луцьким домобудівельним комбінатом щодо співфінансування заходів.

Затвердили схему малих архітектурних форм на 10 вулицях міста, у розробці — схеми ще на шести вулицях міста.

Розроблена і затверджена на сесії міської ради Програма розвитку Луцького підприємства електротранспорту, однією з важливих складових якої є автоматизований облік оплати проїзду. Розпочався ремонт мийки, адміністративної зони та адміністративного приміщення Луцького підприємства електротранспорту.

Провели конкурс на перевезення за маршрутами 7, 8, 10, 23, 26 а.

Прийняли рішення виконавчого комітету про затвердження мережі стоянок таксі на території міста Луцька.

Затвердили Схему організації дорожнього руху, розміщення платних парковок у центральній частині міста та на Завокзальному ринку.

Створено робочу групу за участю представників громадськості з питань організації дорожнього руху та встановлення дорожніх знаків у місті.

Встановлено велопарковку біля приміщення Центру туристичної інформації та послуг.

Проведено конкурс громадських ініціатив, за підсумками якого обрано дванадцять найкращих ініціатив, що реалізовуватимуться у співфінансуванні 90% з бюджету міста та 10% – кошти лучан.

Затверджена Концепція розміщення зовнішньої реклами у місті Луцьку.

Відбулося 45 мистецьких заходів, серед яких творчі звіти музичних шкіл, концерти "Бринять цимбали дзвінкострунні…", "Під звуки мого фортепіано", "Весна у стилі ретро", "Музика, наповнена сонцем" та ін.

105 обдарованих дітей та 8 творчих колективів за результатами мистецької рейтингової акції серед учнів шкіл "Овація" відзначили творчими преміями міського голови та управління культури.

Відбулися фестивалі "Великодні передзвони", "Великодня Пасхалія", "Вишиті обереги єднання", фестиваль ідей для дозвілля дітей, реалізовано мистецькі проекти "Великодня майстерня", "Страсний тиждень", організовано виставку-конкурс дитячих писанок "Писанковий дивосвіт", Міжнародна акція "Ніч музеїв", "Острів дитинства", "Луцьк Фуд Фест" та інші.Після дворічної перерви проведено арт-шоу "Ніч у Луцькому замку".

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Організували відпочинок у місті Таураге Литовської Республіки для восьми дітей загиблих учасників АТО.

За І півріччя 2016 року 13 дітей пільгових категорій були направлені на оздоровлення в Український дитячий центр "Молода Гвардія" та 3 дітей до МДЦ "Артек".

Закупили 85 путівок у ДЗОВ "Сонячний" (с.Гаразджа). Докуплять ще 22 путівки за залишок коштів.

За сприяння ВОГО "Ми плюс" протягом червня оздоровили 350 дітей у підлітковому таборі у с. Теребля Закарпатської області.

У рамках законодавства про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів перейменували луцькі вулиці: Володарського — на Данила Шумука; Ванди Василевської — на Валерії Новодворської; Вацлава Воровського - Павла Пащевського; Фурманова - Олекси Алмазова; Бойка — на Євгена Сверстюка; Коротченка — на Миколи Куделі; Макаревича - Ростислава Волошина; Коцько - на Олекси Ошуркевича; Жовтнева — на Волноваська; Вереснева — на Борохівська.

Також депутати міської ради на сесії прийняли рішення про перейменування вул. Московська — на Хурсенка.

Для реалізації повноважень у зв'язку з децентралізацією влади, задля якісного надання послуг та наближення їх до лучан у Луцькій міській раді створили чотири відділи:

- державного архітектурно-будівельного контролю. За перше півріччя проведено 74 перевірки. Накладено штрафів на суму 1210542 грн. До бюджету сплачено 777000 грн;

- реєстрації бізнесу та дозвільних процедур. З 01.01.2016 року відділ надав 5479 послуг з питань державної реєстрації суб'єктів господарювання і дозвільних процедур;

- державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Станом на 01.07.2016 року на розгляд у відділ надійшло 1693 звернення. Заявникам видано 1689 результатів розгляду звернень. До міського бюджету за сплату адміністративного збору зараховано 177259 грн.

- ведення Реєстру територіальної громади. З 04 квітня цього року (з початку роботи відділу) здійснено реєстрацію місця проживання та знято з реєстрації місця проживання 5931 особа. До міського бюджету надійшла плата за вчинення вказаних дій у вигляді адміністративного збору у сумі 55 272 грн.

У міській раді запровадили електронну розсилку новин лучанам. На офіційному сайті створено розділ"E-mail-інформування", де можна зареєструватися усім, хто хоче отримувати новини на свою електронну скриньку.

Розпочато перемовини з Прилуцькою сільською радою щодо співпраці двох громад та потенційного майбутнього об'єднання в єдину територіальну громаду.

Підписано меморандум про співпрацю Луцька з містом Світ Словацької Республіки.

Підписано Угоду про партнерство між Луцьком та румунським містом Алба Юлія.

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

Активізовано партнерські контакти між містами Луцьк та Брест (Республіка Білорусь) у сфері житлово-комунального господарства, екології та спорту з метою обміну досвідом у цих сферах та залучення грантових коштів.

Відбувся Європейський тиждень сталої енергетики. Луцьк був обраний для проведення заходу як місто, що серед лідерів впровадження енергоефективних заходів. З початку року у місті впроваджено 63 енергоефективних заходи на суму 5,5 млн грн.

У рамках Європейського тижня сталої енергетики підписано тристоронній Протокол намірів про співпрацю у сфері енергетичного партнерства між Луцьком, Любліном та Брестом.

Що встигли зробити в Луцьку за півроку (фото)

У планах до кінця року:

  • Відкриття нової медичної амбулаторії сімейного типу на вул. Наливайка.
  • Продовження будівництва школи № 27 у 55-му мікрорайоні міста (школа та басейн).
  • Відновлення роботи ДНЗ на 150 місць на вул. Декабристів, 23.
  • Відкриття додаткових груп у ДНЗ №№ 1, 6, 28.
  • Здійснення за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку комплексної реконструкції системи теплопостачання в місті.
  • Здійснення термомодернізації та облаштування індивідуальними тепловими пунктами вісім закладів бюджетної сфери.
  • Реконструкція вулиці Лесі Українки (в роботі).
  • Продовження реконструкції проспекту Волі від вул.Шопена до Київського майдану.
  • Капітальна реконструкція мостів та шляхопроводів на вул. Рівненська, Гордіюк (в роботі).
  • Реконструкція тротуарів на пр-тах Відродження (в роботі), Соборності, Перемоги (друга черга) з застосуванням бруківки та облаштуванням велодоріжок.
  • Облаштування велодоріжок на вул. Станісловського, Гнідавська, Данила Галицького.
  • Будівництво дитячих та спортивних майданчиків.
  • Фінансування програм з підтримки ініціатив мешканців з реконструкції та утеплення багатоквартирних житлових будинків.
  • Збільшення кількості рухомого складу тролейбусів з 45-ти до 60-ти.
  • Облаштування спеціалізованим освітленням 50-ти пішохідних переходів.
  • Облаштування 15 критих зупинок громадського транспорту.
  • Продовження реконструкції центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.
  • Розробка проекту з виконання реставраційних робіт вежі Чорторийських, що у Старому місті, з подальшим відкриттям там музею лицарства.
  • Дослідження та початок відновлення Луцького підземелля у Старому місті.
  • Розробка проектної документації з реставрації пам'яток та відновлення історичної забудови міста у рамках пілотного проекту Ради Європи та Європейського Союзу "COMUS".

Ремонт вулично-дорожньої мережі:

  • облаштування щебеневого покриття: Весела, Дачна, Крушельницької, Лопатіна, Марка Вовчка, Нікішева за Автодором, Новочерчицька (праворуч від буд. 29 а),Олега Ольжича, Рєпіна, Рильського, Селищна (зліва), Сосюри, Туполева.
  • облаштування асфальтобетонного покриття: Андрія Марцинюка, Бойка, Героїв Крут, Грабовського вздовж ДНЗ № 22 та ДНЗ № 23, Грекова, Даньшина, Корольова, Липинського-А.Кримського, Нікішева, Паторжинського, Польова, Ранкова, Сосюри, Ставки, Тарасова, заїзд до ЗОШ №19 з вул.Ветеранів, пр.Соборності, проїзд від буд. №10 на вул. Шота Руставелі до НВК ЗОШ № 20, проїзд від вул.Івана Франка, 44в до вул.Винниченка, проїзд з вул. Кравчука до вул. Федорова, 4 Д.
  • облаштування бруківкою: Богдана Хмельницького, Замкова (в роботі), Кафедральна (в роботі), Кривий Вал (в роботі), Лесі Українки (в роботі), Плитниця, пішохідна доріжка від пр.Перемоги до пр.Грушевського, пр. Відродження (тротуари) (в роботі), тротуари на бульв. Дружби народів, 3, 7, 13а, 15, та Дружби народів, 8, 8а, тротуари на вул. Ветеранів від вул. В'ячеслава Чорновола (права сторона).

Комплексна реконструкція 40-ка прибудинкових територій з проведенням робіт з відновлення асфальтного покриття, дворового освітлення, встановлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків у 2016 році: Бенделіані, 1 — Дружби народів, 5; В.Чорновола, 2, 2 а, 2 б, 2 в — Липинського, 15; Вавілова, 5 (в роботі); Ветеранів, 17, 19 (в роботі); Винниченка, 23, 25, 27а, 29, 31; Володимирська, 103; Володимирська, 111; Генерала Шухевича, 2, 4, 6; Гнідавська, 63, 63б, 65; Гордіюк, 27, 31, 33а (в роботі); Гордіюк, 29, 33, 35 (в роботі); Дубнівська, 34; Захарова, 12, 14; Кравчука, 28; Кравчука, 4, 12 (в роботі); Львівська, 61, 61а, 61б; Львівська, 63, 63а, 63б; Миру, 2, 4 (в роботі); Писаревського, 9, 11; Польова, 1, 3; Потебні, 52а; Степана Бандери, 11, 13; Стрілецька, 31-35; Шевченка, 37, 37а (в роботі); Київський майдан, 11, 13; Відродження, 12, 14 — Гетьмана Сагайдачного, 29; Відродження, 18 — Січова, 1 (в роботі); Відродження, 20; Волі, 43, 45; Грушевського, 16, 18; Грушевського, 23, 25; Соборності, 20, 24; Соборності, 30; Соборності, 32, 32а, 32б.

У поточному році буде здійснено:

  • будівництво світлофорного об'єкта на вул. Чернишевського-Ковельська;
  • реконструкцію мереж зовнішнього освітлення на Дружби народів, Туполєва, Далека, Крушельницької, Чернишевського, Гордіюк, Даньшина (ДЕПО), Потебні (від Гнідаської до Львівської), демонтаж святкової ілюмінації на просп. Волі, Грушевського, Перемоги;
  • будівництво мереж зовнішнього освітлення на вул.Селищна (в роботі);
  • реконструкцію мереж зовнішнього освітлення на пішоходних переходах на вул.: Володимирська, 3, 57а, 99; Ківерцівська, 2, Набережна-Шевченка, Стрілецька, 15, Шевченка, 20, Конякіна (ДАІ), просп. Відродження, 2, 8, 55; Карпенка-Карого; Рівненська (район "Луцькпластмас"); Чорновола (район дитячої поліклініки).

Пропрацьовано та підписано відповідні документи для залучення до бюджету розвитку міста іноземних інвестицій:

Перелік муніципальних інвестиційних проектів, які будуть впроваджені у місті

Проект, який планується реалізовувати

Вид робіт

Сума коштів

млн ЄВРО. Курс НБУ 08.07.2016:

27,54

млн грн

1.

Реконструкція системи теплопостачання в м. Луцьку (Кредит ЄБРР)

Заміна теплових мереж, реконструкція ЦТП, реконструція котельного обладнання, виведення з експлуатації застарілих підвальних котелень, впровадження системи обліку

10,00

275,40

2.

Реконструкція системи теплопостачання в м. Луцьку (Грант фонд Е5Р)

Встановлення індивідуальних теплових пунктів в понад 200 багатоквартирних житлових будинках. Будівництво котельні на біопаливі по вул.

Боженка

4,00

110,16

3.

Підвищення енергетичної ефективності закладів бюджетної сфери міста Луцьк (Кредит НЕФКО)

Модернізація системи освітлення, встановлення ІТП, термомодернізація мереж, заміна вікон та термомодернізація фасадів (ДНЗ 4, 13, 27, 31, гімназія №21, ЗОШ № 1,16, палац учнівської молоді)

0,50

13,77

4.

Підвищення енергетичної ефективності закладів бюджетної сфери міста Луцька (Грант фонд Е5Р)

Модернізація системи освітлення, встановлення ІТП, термомодернізація мереж, заміна вікон та термомодернізація фасадів (ДНЗ 4, 13, 27, 31, гімназія №21, ЗОШ № 1,16, Палац учнівської молоді)

0,25

6,89

5.

Підвищення енергоефективності в громадських будівлях, що фінансуються з бюджету м. Луцька

(кредит НЕФКО)

Термомодернізація закладів освіти, встановення ІТП у всіх бюджетних закладах, проведення модернізації системи зовнішнього вуличного освітлення

5,00

137,70

6.

Підвищення енергоефективності в громадських будівлях, що фінансуються з бюджету м. Луцька

(Грант Фонду Е5Р)

Термомодернізація закладів освіти, встановення ІТП у всіх бюджетних закладах, проведення модернізації системи зовнішнього вуличного освітлення

2,50

68,85

7.

Кредит НЕФКО для реалізації проекту із модернізації і реконструкції системи подачі води та водовідводу у м. Луцьку

Реконструкція підземних водозаборів, реконструкція насосного обладнання, запровадження диспотчеризації та автоматизації водопостачання

0,50

13,63

8.

Оновлення рухомого складу Луцького підприємства електротранспорту з одночасною оптимізацією контактної мережі та впровадженням автоматизованої системи оплати проїзду

(Кредит ЄІБ)

Придбання 30 нових тролейбусів. Будівництво тролейбусної контактної мережі на вул. Окружній та вул. Станіславського в м. Луцьку.

Встановлення поворотних стрілок та необхідного для цього обладнання (3 об'єкти). Впровадження системи автоматизованої оплати проїзду

4,92

135,40

9.

Модернізація сектору водопостачання і водовідведення м. Луцька

(Кредит ЄІБ)

Модернізація технологічної системи водопідготовки м. Луцька.

Реконструкція каналізаційних очисних споруд м. Луцьк.

Заміна старої зношеної техніки на нову більш ефективну.

10,75

296,12

10.

Проект Світового банку щодо покращення надання медичних послуг в місті Луцьку (безповоротна позика)

Облаштування кардіо-центру в Луцькій міській клінічній лікарні, реконструкція та придбання медичного обладнання в амбулаторіях міста

2,17

59,68

Всього

40,58

1117,60

В т.ч. грант (євро/грн)

8,92

245,57

Загалом буде залучено понад один мільярд гривень інвестицій.

У рамках "Проекту реконструкції системи централізованого теплопостачання у м. Луцьк", що реалізується Луцькою міською радою спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, розпочали тендерні процедури із встановлення котла на альтернативному паливі потужністю 5 Мвт по вул. Боженка, 32.

Встановлення котельні на біомасі дозволить забезпечити безперервне постачання гарячої води мешканцям усього мікрорайону, що біля підшипникового заводу, без використання природного газу.

Економія газу в міжопалювальний період за рахунок використання котла на біопаливі становитиме понад 1,5 млн метрів кубічних.

Обладнання котельні відповідатиме усім найжорсткішим європейським екологічним нормам.

Надрукувати
мітки:
коментарів