Поділитись:

Від «заперечення» до «прийняття»: щоденник карантину журналістки «Конкурента» (тиждень 8)

Середа, 06 травня 2020, 07:40

Від «заперечення» до «прийняття»: щоденник карантину журналістки «Конкурента» (тиждень 8)

«Карантин продовжать, 100%, і, мабуть, надовго. Вчимося жити у нових реаліях!», – написав мені коментатор під ніком Антивірус у блозі-щоденнику ще на 2 тижні карантину. От людина вже тоді знала, що цей щоденник буде продовжуватися. І я думала, що ще матиму силу і натхнення слідкувати за перебігом подій і заяв влади щодо карантину. Як то кажуть: «ще ніколи так не помилялася».

Від останнього блогу минає 6 тижнів (від початку карантину – 8) і вже можна свідомо заявляти, що я освоїла 5 стадій емоційного реагування на зміни від Елізабет Кюблер-Росс:

  • заперечення,
  • гнів,
  • торг,
  • депресія,
  • прийняття.

(Саме через проходження цих стадій і не відбувалося ведення щоденнику щотижня. Та й щоб не втомлювати вас, читачів)У «запереченні» я відмовлялася взагалі одягати маску, бо ніхто ж не носив їх, в «гніві» злилася, коли закривалися улюблені заклади, а робочий офіс перенісся на кухню, «торг» проявлявся у тому, що я все ж самоізолювалася, але вже за 14 днів все мало бути, як і було раніше (бо ж я рекомендованих умов дотрималася), а коли нічого не змінилося, тоді й прийшла леді «депресія». А от за тижні карантинних реалій – приходить «прийняття». Тоді і масочка не напрягає, і дистанція між людьми тішить, і мемчики про вірус виявляються подекуди смішними.

У карантині відсвяткувала своє день народження, Пасху, і такі святкування точно запам’ятаються надовго, бо це ж було вперше. І не лише для мене. Для багатьох.

Прийняття карантину перетворилося в буденність із щоденними звітами про кількість хворих, коментарями в соцмережах про те, штучний цей коронавірус чи ні, та очікуванням повернення до звичного життя. Бо (будемо відвертими) – люди вже цього дуже очікують… у парках, майданчиках, чергах, просто на вулиці. Карантин перестав бути карантином. Хоча поки він продовжується.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів