Поділитись:

Луцькрада ухвалила рішення щодо послаблення карантину: що змінилося і коли діятиме

П'ятниця, 15 травня 2020, 15:02
Луцькрада ухвалила рішення щодо послаблення карантину: що змінилося і коли діятиме

Луцька міська рада ухвалила рішення про послаблення обмежувальних заходів щодо карантину у зв’язку з коронавірусною інфекцією. Воно вступить в силу з моменту опублікування рішення Кабінету Міністрів України від 14 травня 2020 року, що вносить зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Зокрема, до закінчення карантину тимчасово зупиняють:

  • Проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, індивідуальних тренувальних занять (біг, хода, їзда на  велосипеді, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю), спортивних навчально-тренувальних заходів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211, зі змінами, за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту,  а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
  • Роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих у м. Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу:
  • кінотеатрів, фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів, дитячих розважальних клубів та центрів, крім дитячих та спортивних майданчиків, зоопарку та бібліотек щодо видачі книг та дистанційної роботи, без роботи читальних залів;
  • нічних клубів, торговельно-розважальних центрів, крім закладів торгівлі та побутового обслуговування населення, розміщених в торгово-розважальних центрах;
  • закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках просто неба за умови забезпечення дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як двох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), діяльності з надання зазначених послуг із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос за умови, що суб’єкт господарювання, який проводить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту і перебування відвідувачів, крім часу приймання їжі, у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
  • театрів, концертних організацій, художніх (мистецьких) колективів, крім проведення за рішенням органів управління репетицій, тренувань та інших заходів, які не передбачають одночасного зібрання великої кількості осіб (до 50 осіб), без глядачів за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
  • проведення вуличних концертів, виступів окремих музикантів.

Робота музеїв, музеїв просто неба, галерей та історико-культурних заповідників здійснюється відповідно до подання керівника закладу культури та за рішенням власника (органу управління). Безпосередній прийом відвідувачів може здійснюватися за рішенням власника (органів управління) та за умови забезпечення персоналу та відвідувачів засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Для усіх підприємств, установ, закладів, що здійснюють торгівлю, обслуговування та іншу діяльність встановити максимально допустиму одночасну кількість відвідувачів з розрахунку 10 кв.м. на одного відвідувача  та організувати забезпечення персоналу (зокрема захист очей, обличчя, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту.

Діяльність інших закладів (об’єктів), осіб та суб’єктів господарювання, що не врегульовується цим рішенням, визначається згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211, зі змінами.

Окрім цього вирішили продовжити призупинення навчання у закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, та заняття у спортивних школах, секціях, гуртках, курсах, тощо та рекомендували призупинити навчання керівникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти та вищих навчальних закладів усіх форм власності.

Керівники підприємств, установ, торгівельних закладів мають забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні, у відділах де можливе утворення черг, та у разі необхідності на вході, відстань між відвідувачами не менше 1,5 метри, а також встановлення дезінфекторів для обробки продуктових корзин і візків. Видавати кожному відвідувачу одноразові рукавички, у разі неможливості забезпечити дезінфектори на вході. Здійснювати регулярне додаткове прибирання та дезінфекцію приміщень.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів