Поділитись:

Назвали галузі економіки, які найбільше постраждали від карантину

П'ятниця, 29 травня 2020, 08:11
Назвали галузі економіки, які найбільше постраждали від карантину

Найбільше падіння виробництва і надання послуг в Україні у 2-му кварталі цього року через епідемію коронавірусу очікується у сфері туризму (-82 %), освіти і культури (-70 %), промисловості (-40 %), торгівлі (-31 %), професійних та адміністративних послуг (-27 %) та вантажних і пасажирських перевезеннях (-24 %).

Про це свідчать дані у держпрограмі стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19, – пишуть Українські Національні Новини. 

У сільському господарстві, державному управлінні і обороні падіння показників не спостерігалось.

Натомість, очікується зростання на 22 % надання послуг у сфері охорони здоров'я.

Назвали галузі економіки, які найбільше постраждали від карантину

Як відомо, у 2020 році Кабмін допускає падіння валового внутрішнього продукту на 4-8 %, порівняно з 2019 роком.

“За прогнозами МВФ, очікується падіння світової економіки на 3 %. Своєю чергою Україна традиційно є більш вразливою до економічних шоків: ВВП може впасти на 4-8 % порівняно з 2019 роком. Прогнозоване падіння економіки України є наслідком глобальних шоків: несприятлива ситуація на важливих для України сировинних ринках, закриття товарних ринків для українських експортерів, зміна глобальних виробничих ланцюжків”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що у підсумку, за прогнозами НБУ, Україна у 2020 році може зіткнутися з падінням експорту на 10 %, імпорту на 14,5 %, розширенням дефіциту бюджету на 8 % ВВП і зростанням рівня безробіття до 9,5 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів